Matečná: Obchodné reťazce zvyšujú ceny potravín bezdôvodne

NETKY.SK • 2 Jún 2019, 13:46 • 2 min
Matečná: Obchodné reťazce zvyšujú ceny potravín bezdôvodne

BRATISLAVA - Obchodné reťazce zvyšujú niekedy ceny potravín bezdôvodne. Povedala to v relácii O 5 minút 12 ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (SNS) s tým, že je potrebné ceny sledovať. Opozičná poslankyňa Anna Zemanová (SaS) považuje opatrenia rezortu za nezmyselné.

slovakia

left justify in out

"Ťažké je diskutovať s niekým, kto má zásadne rozdielny názor. Je z tejto diskusie zrejmé, že pani poslankyňa Zemanová zastupuje záujmy nadnárodných spoločností," povedala Matečná. Podľa Zemanovej je potrebné dať ľudom slobodu a nie ich šikanovať pravidlami a nezmyselnými nariadeniami. Úvahy o tom, že zastupuje nadnárodné firmy odmietla.
 

obrazok


"Naši potravinári a poľnohospodári môžu robiť, čo chcú, a s cenou sa nemôžu pohnúť. Je potrebné ceny sledovať a všímať si, kto má najväčšiu prirážku," dodala ministerka. Matečná ako príklad uviedla rožky, pri ktorých obchodné reťazce navýšia ceny v priemere o takmer 70 percent z nákupnej ceny. Šéfka rezortu pôdohospodárstva tiež trvá na tom, že mimoriadny odvod pre obchodné reťazce nedal dôvod na zvyšovanie cien potravín. Podľa Zemanovej týmto odvodom SNS spôsobila dieru v štátnom rozpočte. "Pani ministerka vy ste už tento rok urobili obrovskú dieru v štátnom rozpočte s mimoriadnym odvodom. Rovnako je to pri vašom opatrení so zníženou daňou pre vybrané potraviny. Skončí to tak, že pomôžete predovšetkým bohatším ľudom," povedala Zemanová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies