Sneženie a lavíny zastavili dopravu medzi Talianskom a Rakúskom

NETKY.SK • 2 Február 2019, 17:58 • 2 min
Sneženie a lavíny zastavili dopravu medzi Talianskom a Rakúskom

BOLZANO - Premávka na talianskej diaľnici A22, vedúcej k Brennerskému priesmyku na hranici s Rakúskom, bola v sobotu prerušená v oboch smeroch pre silné sneženie a lavínové nebezpečenstvo. Neprejazdná je taktiež súbežná štátna cesta a železničná trať, informovala tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Medzi mestom Vipiteno (Sterzing) a Brennerským priesmykom spadla na cestu lavína, stalo sa to však v čase, keď už bola uzavretá. Dopoludnia sa na diaľnici A22 vytvorila 12-kilometrová kolóna a niektoré nákladné vozidlá zostali uviaznuté. Pre lavínové nebezpečenstvo boli v danej oblasti uzavreté aj ďalšie priesmyky.

 

Silné sneženie narušilo železničnú dopravu v celom regióne Tridentsko-Horná Adiža. Z rakúskej strany je trať k Brennerskému priesmyku takisto neprejazdná a diaľkové rýchliky premávajú len po Innsbruck.

 

V noci na sobotu napadlo v niektorých častiach Tridentska-Hornej Adiže až 80 centimetrov nového snehu. Vzhľadom na súčasný nárast teploty vzduchu vzniklo vysoké lavínové nebezpečenstvo.

 

 

V zasiahnutej oblasti vyhlásil druhý najvyšší, štvrtý stupeň výstrahy pred lavínami. Meteorológovia však predpokladajú, že v nasledujúcich dňoch sa situácia zlepší.

 

Zimné počasie spôsobuje problémy aj v iných oblastiach severného a stredného Talianska. Sneženie narušilo dopravu na diaľniciach v regiónoch Lombardsko, Emilia-Romagna a Piemont. Pre lavínové nebezpečenstvo boli uzavreté niektoré cesty v Benátsku i Lombardsku.

 

Značné problémy v železničnej doprave spôsobilo v Benátsku vykoľajenie vlaku medzi stanicami Treviso a Castelfranco Veneto.

 

V Benátkach medzitým voda zaplavila niektoré ulice a námestia. Záplavy a zosuvy hlásili aj z Ligúrie, Toskánska a Umbrie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona