Námorníci sú podozriví z pašovania 9,5 tony kokaínu

NETKY.SK • 2 Február 2019, 07:46 • 2 min
Námorníci sú podozriví z pašovania 9,5 tony kokaínu

PRAIA - Polícia na Kapverdských ostrovoch zadržala 11 ruských námorníkov, ktorí sú podozriví z pokusu o pašovanie 9,5 tony kokaínu.

slovakia

left justify in out

Agentúra AFP v piatok informovala, že loď ESER sa pod vlajkou Panamy plavila z Latinskej Ameriky do mesta Tanger v Maroku. Kvôli náhlemu úmrtiu jedného z členov posádky bola však nútená zakotviť v prístave Praia na Kapverdských ostrovoch, aby bolo možné vybaviť s tým súvisiace právne formality.

 

Miestna polícia pri obhliadke lode našla 260 balíkov obsahujúcich spolu 9,5 tonu kokaínu. Posádka plavidla bola zadržaná. Plavidlo kotví v prístave mesta Praia.

 

obrazok

 

Miestna polícia vo svojom vyhlásení spresnila, že na loď ju upozornilo v Lisabone sídliace centrum analýz a námorných operácií špecializujúce sa na drogy (MAOC-N), ktoré malo podozrenie, že toto plavidlo by mohlo prevážať drogy. Polícia dodala, že logisticky jej počas zákroku pomáhali agenti portugalskej a francúzskej polície, ako aj jednotky armády a námornej polície Kapverdských ostrovov.

 

Agentúra AFP poznamenala, že ide o najväčší zadržaný kontraband drog v dejinách súostrovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona