Neznámi muži okradli a zviazali 96-ročného bývalého esesáka

NETKY.SK • 2 Február 2019, 08:10 • 2 min
Neznámi muži okradli a zviazali 96-ročného bývalého esesáka

HANNOVER - Niekdajšieho príslušníka nacistických oddielov Schutzstaffel (SS), ktorý má v súčasnosti 96 rokov, zviazali a okradli v jeho dome dvaja neznámi muži vydávajúci sa za poštárov. Informovala o tom v piatok nemecká televízna a rozhlasová stanica NDR.

slovakia

left justify in out

Polícia potvrdila len to, že útoku došlo v bližšie nespresnenom meste neďaleko Hannoveru. Dosiaľ nie je známe, či má čin aj politický motív, priblížila agentúra DPA.

 

Samotný senior stanici NDR povedal, že dvaja muži mu ukradli šanón plný dokumentov, hotovosť i cennosti. Dodal, že krátko po ich čine ho objavil opatrovateľ.

 

Deväťdesiatnik sa len nedávno objavil v dokumente, v ktorom priznal, že sa ako príslušník SS podieľal na masakre 86 obyvateľov francúzskej dediny Ascq. Táto masakra bola odvetou za útok na železničný transport príslušníkov jednotky SS na trati neďaleko tohto mesta z 1. apríla 1944. Bývalý esesák v dokumente tvrdil, že obete si za svoju smrť mohli sami.

 

Po novembrovom uvedení zmieneného dokumentu v Nemecku začala prokuratúra v meste Hildesheim seniora vyšetrovať pre podozrenie, že sa dopustil poburujúcich tvrdení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies