V delfináriu zahynul z neznámych príčin už štvrtý delfín

NETKY.SK • 3 Február 2019, 09:45 • 2 min
V delfináriu zahynul z neznámych príčin už štvrtý delfín

SCOTTSDALE - Americká spoločnosť Dolphin Quest, ktorá sa zaoberá chovom a prenájmom delfínov, rozviazala s okamžitou platnosťou zmluvu s delfináriom v Scottsdale v americkom štáte Arizona po tom, čo tam z neznámych príčin zahynul ďalší delfín.

slovakia

left justify in out

V zariadení Dolphinaris Arizona ide pritom už o štvrté úmrtie delfína za posledné dva roky. Spoločnosť Dolhin Quest cez víkend s ľútosťou informovala o smrti 22-ročného delfína Kaia a pri tejto príležitosti uviedla, že delfináriu v Arizone už žiadneho ďalšieho delfína neprenajme.

Samotné delfinárium podľa agentúry AP v sobotu odmietalo komunikovať s médiami, ešte v piatok však informovalo, že si objednalo externého patológa, aby určil príčinu smrti.

Zdravotný stav delfína Kaia sa podľa pracovníkov delfinária už dlhšie zhoršoval, pričom v poslednom období mal už problémy s plávaním, prijímaním potravy aj s dýchaním.

Pred delfináriom v sobotu protestovalo asi sto aktivistov za práva zvierat, ktorí požadovali, aby toto zariadenie zatvorili.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies