Extrémne mrazy si vyžiadali množstvo obetí

NETKY.SK • 2 Február 2019, 07:39 • 2 min
Extrémne mrazy si vyžiadali množstvo obetí

WASHINGTON - Extrémne mrazy, ktoré sužujú v týchto dňoch Spojené štáty, si vyžiadali už najmenej 21 obetí. Arktická zima postihla najmä americký Stredozápad a je najtuhšia za posledné desaťročia.

slovakia

left justify in out

Deväťdesiat miliónov Američanov, teda približne tretina populácie, pocítila teploty mínus 17 stupňov Celzia a nižšie. Teploty v Chicagu klesli na mínus 30 stupňov Celzia, čo je menej než v niektorých častiach Antarktídy, v Severnej Dakote dokonca na mínus 37 stupňov Celzia.

 

obrazok


Nezvyčajne chladné počasie zasiahlo celkovo až 250 miliónov Američanov. Nemocnice ošetrujú ľudí s omrzlinami a časť krajiny je paralyzovaná. Obete zahŕňajú bezdomovcov, ľudí, ktorí skolabovali v zime alebo nestihli prísť včas domov, ako aj obete dopravných nehôd spôsobených počasím. Jeden muž v blízkosti Chicaga zomrel v pondelok po tom, čo doňho vrazil snežný pluh.

Cez víkend však meteorológovia predpokladajú prudké oteplenie a varujú naopak pred rozsiahlymi záplavami.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies