Spiš má novú atrakciu

NETKY.SK • 2 Február 2019, 09:21 • 2 min
Spiš má novú atrakciu

KOŠICE/HNILČÍK - V lyžiarskom stredisku Mraznica na Spiši sa návštevníci môžu tešiť na novú atrakciu – mravenisko zo snehu. Podľa organizácie Košice Región Turizmus (KRT) má pritiahnuť pozornosť lyžiarov na menej známe lyžiarske strediská v Košickom kraji. Oficiálne ho uviedli do prevádzky v sobotu, jeho zhotoviteľom je sochár Adam Bakoš, ktorý ho spolu so svojím česko-slovenským tímom tvoril osem dní.

slovakia

left justify in out

„Radi by sme dali do povedomia verejnosti menej známe lyžiarske strediská v našom regióne, ktorých hlavnou devízou je, že nie sú preplnené. Oproti tatranským strediskám tak ponúkajú menej stresujúce prostredie, často sú cenovo omnoho dostupnejšie a môžu byť zaujímavou inšpiráciou pre všetkých milovníkov zimných športov,“ uviedla výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková.

 

Mravenisko vytvorené z technického snehu je novou zimnou atrakciou na Spiši. V uplynulých dňoch vyrástlo pod zjazdovkou v lyžiarskom stredisku Ski Centrum Mraznica Hnilčík. „Je to v priemere široké asi desať metrov, najvyššia vežička v strede má asi päť metrov. Na severnej strane je tiež niekoľko sôch mravcov, jeden je na snowboarde, ďalší na sánkach, je tam aj mravčia kráľovná. Chodbičky sú robené v štýle takého termitiska. Vedľa mraveniska sú aj bránky zo snehu a hokejisti,“ priblížil pre TASR Bakoš s tým, že v mravenisku sú aj tri chodby, cez ktoré sa dá prejsť. Verí, že technický sneh, ktorý je hustejší, vydrží dlhšie.

 

obrazok

 

Tohtoročnou novinkou lyžiarskeho strediska v Hnilčíku je tiež krytá ľadová plocha pre korčuliarov, ktorá je v prevádzke najmä počas víkendov. Čoskoro by mal do ponuky pribudnúť aj takzvaný snowtubing. Ski Centrum Mraznica Hnilčík je navyše podľa Vargovej jedným z možných cieľov cestujúcich Ľadovým expresom – mimoriadnym turistickým vlakom na trase Košice – Červená Skala. Cieľom tohto produktu je ďalšia podpora regionálneho cestovného ruchu a tiež zastrešenie spolupráce s jednotlivými podnikateľmi na trase. Aj preto strediská Telgárt, Mraznica či Ski Gugel poskytnú cestujúcim zľavy na skipasy v deň danej jazdy.

 

„Keďže je stredisko Mraznica v blízkosti železničnej trasy, no vlak tu priamo nestojí, rozhodli sme sa napojiť na Ľadový expres kyvadlovú autobusovú dopravu, ktorá bude nadväzovať na príchod vlaku z Košíc, respektíve popoludňajší návrat,“ doplnila riaditeľka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona