Vykoľajenie vlaku si vyžiadalo najmenej sedem mŕtvych

NETKY.SK • 3 Február 2019, 08:52 • 2 min
Vykoľajenie vlaku si vyžiadalo najmenej sedem mŕtvych

PATNA - Najmenej sedem ľudí zahynulo a ďalších 10 utrpelo zranenia v nedeľu skoro ráno po tom, čo sa vo východnej Indii vykoľajilo sedem vozňov vlaku smerujúceho do Naí Dillí, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na štátneho úradníka.

slovakia

left justify in out

Príčina nehody sa vyšetruje. Indická tlačová agentúra Press Trust uviedla, že pravdepodobnou príčinou vykoľajenia približne 30 kilometrov severne od mesta Patna, metropoly štátu Bihár, bola prasknutá koľajnica.

 

Záchranári vyťahovali ľudí z prevrátených vozňov uväznených v skrútenom železe. Z troch vykoľajených vozňov boli cestujúci už povyťahovaní, uviedol podpredseda vlády v štáte Bihár Sushil Modi.

 

obrazok

 

Nehody sú v indickej železničnej doprave časté. Železničná sieť v tejto krajine patrí medzi najrozsiahlejšie na svete. Od roku 2010 zahynulo v dôsledku vlakových nehôd v Indii podľa údajov príslušných úradov vyše 25.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies