Američana obvinili zo zabitia trojročného chlapčeka

NETKY.SK • 2 Február 2019, 10:20 • 2 min
Američana obvinili zo zabitia trojročného chlapčeka

DETROIT - Muža z Detroitu v americkom štáte Michigan v piatok obvinili zo zabitia trojročného chlapčeka. Dvadsaťštyriročný Derrick Devon Durham zastrelil chlapca sediaceho v rodičovskom aute v utorok na detroitskej diaľnici. Muža okrem toho obvinili aj z nedovolenej držby zbrane.

slovakia

left justify in out

Motív konania páchateľa stále nie je známy, vyšetrovatelia však nepredpokladajú, že by chlapec bol zámerným cieľom jeho streľby. Najpravdepodobnejšou verziou podľa amerických médií je, že šlo o vyústenie dopravného konfliktu.

Páchateľ v utorok z miesta činu hneď po streľbe unikol, v stredu sa však sám prihlásil na polícii. Podľa všetkého zareagoval na krátko predtým medializovanú správu, že policajti zaistili auto, z ktorého sa strieľalo.

Po podobných udalostiach v USA spravidla zosilnie volanie po väčšej kontrole držby zbraní, ktorej pravidlá sú vo väčšine amerických štátov veľmi benevolentné. Priaznivci strelných zbraní vrátane Národnej asociácie držiteľov zbraní (NRA), ktorej členmi a podporovateľmi sú aj mnohí vplyvní predstavitelia Republikánskej strany, však naopak argumentujú, že práve rozšírenie zbraní medzi obyvateľmi prispieva k ich väčšej bezpečnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies