Archív článkov za Február 2019, strana 3

Otvor článok

Maroon 5 obhajujú rozhodnutie vystúpiť na Super Bowle

3.2 2019 12:24

BRATISLAVA - Americká popová skupina Maroon 5 sa dostala do nezávideniahodnej situácie, keď musí obhajovať rozhodnutie prijať ponuku vystúpiť v polčasovej prestávke 53. ročníka Super Bowlu - finále Národnej ligy v americkom futbale (NFL) v Atlante.

Otvor článok

Fraport neočakáva, že ho nejako tvrdšie zasiahne brexit

3.2 2019 12:37

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká spoločnosť Fraport, prevádzkovateľ letiska vo Frankfurte nad Mohanom, neočakáva, že ju nejako tvrdšie zasiahne odchod Británie z Európskej únie (EÚ). Uviedol to finančný riaditeľ Matthias Zieschang pre finančné noviny Börsen-Zeitung.

Otvor článok

Havaroval autobus s detským tanečným súborom

3.2 2019 12:56

MOSKVA - Najmenej sedem ľudí vrátane štyroch detí zahynulo pri sobotňajšej havárii autobusu, ktorý viezol detský tanečný súbor z na vystúpenie v ruskom meste Kaluga, nachádzajúcom sa 150 kilometrov na juhozápad od Moskvy.

Otvor článok

Grendel vníma, že nové policajné vedenie má väčšiu dôveru ako predchádzajúce

3.2 2019 13:24

BRATISLAVA – Dôvera v políciu, voľba policajného prezidenta podľa nového zákona či úniky zo spisov týkajúcich sa vraždy novinára Jána Kuciaka boli hlavné témy diskusnej relácie O 5 minút 12 na RTVS. V politickej diskusii vystúpila ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) a poslanec NR SR Gábor Grendel (OľaNO).

Otvor článok

Mário je bojovník, ktorý si zaslúži našu pomoc

3.2 2019 14:00

SLÁDKOVIČOVO – Slovenské osobnosti na sociálnych sieťach zdieľali prosbu o pomoc pre 15-ročného Mária zo Sládkovičova. Nádejný futbalový talent sa po vyšetrení dozvedel diagnózu, ktorá zmenila život nielen jemu, ale aj celej jeho rodine.

Otvor článok

Bowieho syn je proti pripravovanému životopisnému filmu o otcovi

3.2 2019 14:03

BRATISLAVA - Pripravovaný životopisný film o Stardust o zosnulom anglickom spevákovi Davidovi Bowiem bude pravdepodobne bez jeho hudby. Filmárom ju v ňom zakázal použiť Bowieho syn Duncan Jones, ktorému sa tento projekt podľa vlastných slov nepáči.

Otvor článok

Každý tretí Slovák si nechráni osobné údaje a dáta v smartfóne

3.2 2019 14:30

BRATISLAVA - Až 36 % Slovákov pri inštalácii aplikácií do svojho smartfónu nedbá o ochranu osobných údajov a citlivých dát a aplikáciám k nim nijakým spôsobom neobmedzuje prístup. Európsky priemer sa pohybuje na úrovni 28 %. Vyplýva to z analýzy Európskeho štatistického úradu Eurostat, o ktorom informovala ČSOB.

Otvor článok

MDV pripravuje novelu, ktorá má upraviť podmienky aj pre inštruktorov autoškoly

3.2 2019 14:38

BRATISLAVA - Minimálny vek inštruktora autoškoly by sa mal zrušiť, doškoľovacie kurzy inštruktorov majú byť vykonávané v kratších intervaloch a zaviesť by sa mal aj inštitút skúšobného komisára. Navrhuje to Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v predbežnej informácii o pripravovanej novele zákona o autoškolách, ktorá je zverejnená na legislatívno-právnom portáli Slov-lex.

Otvor článok

Blanár:R.Fico je možno jeden z najlepších kandidátov na post sudcu ÚS

3.2 2019 15:11

BRATISLAVA - Predseda strany Smer-SD Robert Fico je možno jeden z najlepších kandidátov na post sudcu Ústavného súdu (ÚS) SR, je to odborne zdatný a pripravený kandidát. Uviedol to v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár.

Otvor článok

Podľa Rašiho by sa na Slovensko mohli vrátiť aj ľudia z oblasti zdravotníctva

3.2 2019 16:10

BRATISLAVA - Okrem Slovákov pracujúcich v oblasti IT a v sektore zdieľaných služieb, ktorí pracujú v Spojenom kráľovstve, by sa podľa podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho (Smer-SD) mohli vrátiť aj ľudia z iných odvetví.

Otvor článok

Na západné Slovensko zaútočil silný vietor so snehom

3.2 2019 22:42

BRATISLAVA - Obyvatelia Bratislavského a Trnavského kraja by si počas nedeľného večera mali dávať pozor na silný vietor. Sneženie potrápi okrem týchto dvoch krajov aj Trenčiansky a Žilinský kraj. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Otvor článok

Požiar v stredisku vesmírneho programu si vyžiadal životy troch vedcov

3.2 2019 22:46

TEHERÁN - Iránsky minister telekomunikácií Mohammad-Džavád Ázerí Džahromí v nedeľu oznámil, že požiar v jednej z budov strediska vesmírneho programu usmrtil troch vedcov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na zdroje iránskej agentúry ISNA.

Otvor článok

Emmanuel Macron sa domnieva, že referendum by mohlo vyriešiť krízu vyvolanú žltými vestami

4.2 2019 06:19

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron zvažuje možnosť vypísania referenda na prekonanie krízy, ktorú v krajine spôsobili protesty tzv. žltých viest.

Otvor článok

Hranica USA s Mexikom bude ostro sledovaná, americká vláda tam posiela ďalších 3750 vojakov

4.2 2019 06:42

WASHINGTON - Vláda USA presunie na hranicu s Mexikom ďalších približne 3750 vojakov.

Otvor článok

Šunková pomazánka

4.2 2019 07:00

BRATISLAVA - Šunku snáď jedol už každý z nás. Vyskúšali ste aj pomazánku z tejto dobroty?

Otvor článok

Egyptskí poslanci chcú meniť ústavu, aby udržali Sísího pri moci

4.2 2019 07:10

KÁHIRA - Poslanci egyptského parlamentu predložili v nedeľu návrhy na zmeny v ústave, ktoré v prípade schválenia umožnia prezidentovi Abdalovi Fattáhovi Sísímu zostať vo funkcii aj po roku 2022, keď sa skončí jeho druhé funkčné obdobie.

Otvor článok

VIDEO Po náraze lietadla do rodinného domu v Kalifornii zahynulo päť ľudí

4.2 2019 07:38

YORBA LINDA - Päť mŕtvych si vyžiadala v nedeľu havária malého lietadla, ktoré narazilo do rodinného domu v americkom štáte Kalifornia.

Otvor článok

Vodiči, zvýšte opatrnosť: Na veľkej časti Slovenska dnes hrozí silná poľadovica

4.2 2019 08:14

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že počas pondelňajšieho rána hrozí na veľkej časti územia Slovenska poľadovica.

Otvor článok

Náhodná cestná kontrola odhalila drogy: Polícia v aute našla takmer pol kilogramu marihuany!

4.2 2019 09:08

KOTEŠOVÁ - Takmer pol kilogramu marihuany našli v piatok (1.2.) diaľniční policajti v Dacii Logan 34-ročného Martinčana, ktorého zastavili v Kotešovej (okres Bytča) po prekročení rýchlosti.

Otvor článok

Nebudete počas prezidentských volieb doma? Vybavte si voličský preukaz!

4.2 2019 09:33

BRATISLAVA - Slováci si o pár týždňov budú voliť nového prezidenta republiky. Hlasovať môže plnoletý občan SR. Ak v čase volieb nebude doma, môže podľa zákona voliť aj v inom okrsku, ale musí mať voličský preukaz.

Otvor článok

Česká filmová kritika ocenila najlepšie filmy roka 2018, toto sú oni!

4.2 2019 09:49

BRATISLAVA - V pražskom Divadle Archa cez víkend odovzdali Ceny českej filmovej kritiky za rok 2018.

Otvor článok

Pátrací tím našiel vrak lietadla, na palube ktorého bol nezvestný futbalista Sala

4.2 2019 09:52

Londýn - Špeciálny pátrací tím našiel vrak lietadla, na palube ktorého bol argentínsky futbalista Emiliano Sala. Informoval o tom portál bbc.com. Lietadlo zmizlo z radarov 21. januára nad Lamanšským prielivom. Sala mal prestúpiť do waleského klubu Cardiff City za rekordných 15 miliónov libier.

Otvor článok

Svet športu smúti: Zomrel legendárny fínsky skokan a olympijský víťaz Matti Nykänen

4.2 2019 10:04

Helsinki - V noci na pondelok zomrel vo veku 55 rokov štvornásobný olympijský víťaz v skokoch na lyžiach Matti Nykänen. Zatiaľ nie je známa príčina úmrtia legendárneho fínskeho športovca, informovala oficiálna stránka Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Otvor článok

Brexit sa dotýka nielen samotnej EÚ, ohroziť môže aj Európsku investičnú banku

4.2 2019 10:12

BRATISLAVA - Brexit je veľmi citlivou témou nielen pre Európsku úniu (EÚ), ale aj pre Európsku investičnú banku (EIB). Uviedol to pre TASR viceprezident EIB Vazil Hudák.

Otvor článok

Metropolou Somálska otriasol mohutný výbuch

4.2 2019 10:36

MOGADIŠO - Najmenej 11 mŕtvych si vyžiadal mohutný výbuch nálože umiestnenej v aute, ktorý dnes otriasol trhoviskom v somálskej metropole Mogadišo. Tá je častým terčom útokov islamistickej skupiny aš-Šabáb. Píše o tom agentúra DPA.

Otvor článok

FOTO: Fantastická muška Petra Bondru či trapas Kopeckého, naše legendy si na Winter Classic zaspomínali na zlaté časy

4.2 2019 10:46

BANSKÁ BYSTRICA - Víkendové súťaže zručnosti slovenských hokejových legiend bavili divákov na Kaufland Winter Classic Games 2019. Na Štiavničkách v Banskej Bystrici videli diváci súťaž o najtvrdšiu strelu, nájazdy jednotlivcov aj trojíc, streľbu ponad autá, streľbu na terče či do tretice streľbu zo strechy. Práve body z týchto súťaží zohrali veľkú rolu pri víťazstve Tipsport tímu nad Kaufland tímom 23:21.

Otvor článok

Prvý podrobný výskum o Facebooku: Toto sa s vami stane, ak ho prestanete používať!

4.2 2019 11:12

Čo myslíte, aký dopad môže mať na ľudskú psychiku "vysadenie" Facebooku?

Otvor článok

Čínsky rok zemského prasaťa sa oficiálne začína už o niekoľko hodín

4.2 2019 11:26

PEKING - Nový čínsky rok 2019 sa oficiálne začína v utorok 5. februára a potrvá do 24. januára 2020. Každý lunárny rok sa ujíma vlády jedno zo zvierat podľa 12-ročného cyklu čínskeho zverokruhu a je ovplyvnený charakterom jeho vládcu. Roku 2019 bude vládnuť zemské prasa, ktoré je symbolom šťastia, radosti a blahobytu a priťahuje úspech vo všetkých oblastiach života.

Otvor článok

Sú raňajky naozaj také dôležité? Naopak, toto môžu spôsobovať!

4.2 2019 12:29

Raňajky - najdôležitejšie jedlo dňa. Skutočne sú pre nás také nepostrádateľné?

Otvor článok

Už aj EÚ sa pustila do vyšetrovania podozrivého hovädzieho mäsa

4.2 2019 12:34

BRATISLAVA - Vyšetrovatelia Európskej komisie (EK) začali v pondelok týždňovú návštevu Poľska v súvislosti s podozrivým hovädzím mäsom z bitúnka, kde údajne vykonávali porážky chorých kráv. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

FOTO + VIDEO V starom kameňolome postavili úchvatný hotel: Vyzerá ako zo sci-fi!

4.2 2019 14:00

Trvalo to dvanásť rokov, no teraz je tu. Otvorili hotel, ktorý vyráža dych nielen architektom po celkom svete!

Otvor článok

Ponuka je príliš lákavá! Hamšík sa rozhodol prestúpiť do čínskeho klubu

4.2 2019 14:06

NEAPOL - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík podľa správ z Talianska už informoval predstaviteľov tamojšieho klubu SSC Neapol o úmysle prestúpiť do čínskeho klubu Ta-lien I-fang. Ako referuje web football-italia.net s odvolaním sa na správy denníka Il Mattino, Hamšík údajne v telefonickom rozhovore prezidentovi "partenopei" Aureliovi De Laurentiisovi povedal: "Nemôžem odmietnuť takúto ponuku".

Otvor článok

Našu 18-ku čaká prestížny turnaj v Španielsku, v kádri našich mladíkov figuruje aj niekoľko legionárov

4.2 2019 14:21

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov sa na budúci týždeň predstavia na medzinárodnom turnaji v španielskej La Mange (8. - 12. 2.). Zverenci trénera Alberta Rusnáka si na podujatí najskôr zmerajú sily s rovesníkmi z Nórska (hrá sa v piatok 8. februára o 18.00 h), ďalej nastúpia proti futbalovej "osemnástke" Portugalska (v nedeľu 10. 2. o 15.00 h) a napokon proti vrstovníkom z Poľska (v utorok 12. februára o 18.00 h). Informuje oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Otvor článok

MV SR navrhuje zvýšenie výsluhových dôchodkov pre vojakov a policajtov

4.2 2019 14:41

BRATISLAVA - Od budúceho roka by sa mali zvyšovať výsluhové, ale aj vdovské či invalidné dôchodky policajtov a vojakov. Nový model valorizácie dávok navrhuje Ministerstvo vnútra (MV) SR v novele zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov.

Otvor článok

Skončil s hokejom! Iba devätnásťročný Bokrošov zverenec a hráč Banskej Bystrice nečakane skončil s kariérou

4.2 2019 15:17

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenský hokejista Martin Kupec ukončil vo veku 19 rokov aktívnu kariéru. Rozhodol sa tak po majstrovstvách sveta juniorov v Kanade, kde odohral jeden zápas. Za HC '05 iClinic Banská Bystrica a tím HK Orange 20 absolvoval v najvyššej slovenskej súťaži dovedna 31 zápasov a získal jednu asistenciu.

Otvor článok

Modernizácia letiska v hlavnom meste zvýši hlučnosť vo viacerých blízkych lokalitách

4.2 2019 15:26

BRATISLAVA - Letisko M. R. Štefánika v Bratislave bude počas nasledujúcich viac ako troch mesiacov používať iba hlavnú vzletovú dráhu 13-31.