VIDEO Na západe Kuby spadol meteorit

NETKY.SK • 2 Február 2019, 08:05 • 2 min
VIDEO Na západe Kuby spadol meteorit

HAVANA - Obyvatelia a turisti v provincii Pinar del Río na západe Kuby zaznamenali na oblohe výbuch, o ktorom miestne médiá a neskôr i vedci uviedli, že s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o pád meteoritu.

slovakia

left justify in out

Ako v noci na sobotu informovala agentúra AP, správy o obetiach, zranených či materiálnych škodách zatiaľ nie sú k dispozícii. Objekt - údajne "veľmi veľký" - dopadol do neobývanej vidieckej oblasti v blízkosti mesta Viňales.

 

Po tom, ako sa na sociálnych sieťach na Kube objavili špekulácie, že šlo o výbuch súvisiaci s pádom lietadla, štátne médiá tieto správy dementovali a deklarovali, že šlo "o prírodný, fyzikálny fenomén".

 

 

Efren Jaimez Salgado, vedúci oddelenia environmentálnej geológie a geofyziky pri kubánskom Geofyzikálnom a astronomickom inštitúte, pre denník Granma uviedol, že všetko nasvedčuje tomu, že šlo o meteorit. Dodal, že do provincie odišiel tím odborníkov.

 

Na mieste už údajne našli niekoľko fragmentov meteoritu. Ich veľkosť dosahuje na dĺžku približne 20-30 cm.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies