Archív článkov za Júl 2017, strana 3

Otvor článok

VšZP začala zasielať výsledky ročného zúčtovania zdravotného poistenia za rok 2016

2.7 2017 11:14

BRATISLAVA - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), a.s. začala zasielať výsledky ročného zúčtovania zdravotného poistenia za rok 2016. Ročné zúčtovanie vykoná viac ako 771 tis. poistencom. Prvých 100 tis. výsledkov dostanú fyzické osoby.

Otvor článok

Slávni potomkovia a ich problémy so zákonmi

2.7 2017 11:25

BRATISLAVA - Od ratolestí populárnych osobností sa tak nejako čaká, že budú hrdo nosiť meno svojich slávnych rodičov a správať sa príkladne, ako vďaku za bezstarostné detstvo v luxuse. Ale kdeže, takto to vo vysokých kruhoch nefunguje. Ostatne, tu je hneď päť hviezd, ktoré o tom vedia svoje. Kto z VIP urobil chybu vo výchove a pekne sa mu to vypomstilo?

Otvor článok

Kiska: Sila kresťanstva sa ukazuje práve medzi mladými ľuďmi

2.7 2017 11:46

LEVOČA - Mladí sú budúcnosťou našej krajiny. Akú máme mládež, tak bude vyzerať naša krajina za 20, 30 rokov. Tá energia, také to pozitívum, čo z nich sála, je úžasné. Povedal po príchode na Mariánsku svätú horu v Levoči prezident SR Andrej Kiska, ktorý sa na úvod stretol s mladými pútnikmi.

Otvor článok

Herec Tom Cruise bude mať 55 rokov

2.7 2017 11:58

SYRACUSE/BRATISLAVA - Obľúbený americký filmový herec Tom Cruise sa v tomto roku dožíva 55 rokov. Narodil sa 3. júla 1962. Jeho veľkým úspechom bolo účinkovanie vo filme Rain man, v ktorom si zahral po boku Dustina Hoffmana. Mnohí ho označujú za vôbec najväčšiu hollywoodsku hviezdu.

Otvor článok

Otca Michaela Jacksona prepustili z nemocnice

2.7 2017 12:04

BRATISLAVA - Joe Jackson, otec zosnulého speváka Michaela Jacksona, je po nedávnej dopravnej nehode v dobrom stave. Polícia informovala, že je "v bezpečí a zdravý".

Otvor článok

Danko: Sme povinní spolupracovať s Ruskom

2.7 2017 12:12

BRATISLAVA – Slovensko je podľa predsedu NR SR a SNS Andreja Danka povinné spolupracovať s Ruskou federáciou a sme povinní mať s nimi vynikajúce vzťahy. Danko to vyhlásil v relácii V politike televízie TA3, ktorú natáčali juhokórejskom Soule, kde sa Danko zúčastnil na summite predsedov euroázijských parlamentov.

Otvor článok

Čo na vás prezradí farba vašej spálne?

2.7 2017 12:18

BRATISLAVA - Je vaša spálňa útulný úkryt s knižnicou, romantická oáza plná kvetov či elegantná minimalistická izba? Viete čo, ono je to vlastne jedno, pretože záleží hlavne na farbe, tá o vás vypovie viac, než si vôbec dokážete predstaviť. Čo preferujú romantičky a v akom odtieni sa vyžívajú priateľskí ľudia? Na to majú psychológovia jasný názor. Sedí to aj na vás?

Otvor článok

Brazílska polícia zadržala šéfa drogovej mafie, unikal takmer 30 rokov

2.7 2017 12:35

BRAZÍLIA - Brazílska polícia zadržala šéfa drogovej mafie, ktorý vďaka zmene výzoru po plastickej operácii unikal úradom takmer 30 rokov. Súdy mu už vymerali vyše 50 rokov väzenia. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC.

Otvor článok

Boxer Pacquiao nestačil na Horna

2.7 2017 12:41

BRISBANE - Filipínsky profesionálny boxer Manny Pacquiao prišiel o majstrovský opasok organizácie WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii. Tridsaťosemročný pästiar nestačil v nedeľňajšom súboji o titul v Brisbane na domáceho Austrálčana Jeffa Horna, s ktorým prehral na body.

Otvor článok

Fico: Naďalej sa ukazuje, že táto koalícia nemá alternatívu

2.7 2017 12:45

BRATISLAVA - Po prvých 15 mesiacoch fungovania súčasnej vlády sa ukázalo, že táto vládna koalícia nemá alternatívu. Je o tom presvedčený premiér Robert Fico (Smer-SD).

Otvor článok

Viac ako štyri roky je na Slovensku bez práce 54,9 tisíca nezamestnaných

2.7 2017 12:55

BRATISLAVA - Úrady práce na Slovensku evidovali ku koncu mája tohto roka 54,9 tisíca osôb, ktoré boli bez práce viac ako štyri roky. Medziročne ide o pokles o 13,9 tisíca osôb. Viac ako štyri roky je tak v súčasnosti bez práce 23,2 % z celkového počtu nezamestnaných.

Otvor článok

Počet obetí zrážky autobusu s nákladiakom stúpol na 14

2.7 2017 13:10

KAZAŇ - Na 14 sa zvýšil počet obetí dnešnej zrážky autobusu s nákladným autom v ruskej Tatárskej republike. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na Vyšetrovací výbor Ruskej federácie.

Otvor článok

Richter: SR nebude mať výhrady k odmeňovaniu pri eurosmernici o vysielaní ľudí

2.7 2017 13:37

BRATISLAVA - Slovensko pri eurosmernici o vysielaní zamestnancov nebude mať výhrady týkajúce sa odmeňovania. Uviedol to minister práce Ján Richter (Smer-SD). Rezort sa totiž bližšie pozrel na mzdy vysielaných zamestnancov a podľa Richtera "nie sú čísla potešujúce".

Otvor článok

Bugár odmietol, že by za hlasovaním za Rezníka bol obchod

2.7 2017 13:39

BRATISLAVA – Voľba generálneho riaditeľa RTVS, nominácia štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej (Smer-SD) do Súdnej rady, ale aj spolupráca s mimoparlamentnou SMK boli hlavnými témami, ktorým sa venoval podpredseda NR SR a predseda Mosta-Híd Béla Bugár v relácii V politike televízie TA3.

Otvor článok

Na Mariánskej hore sa počas víkendu zišlo takmer pol milióna pútnikov

2.7 2017 13:57

LEVOČA – Takmer pol milióna pútnikov zavítalo počas víkendu na Mariánsku horu v Levoči, kde sa konala každoročná púť. Tá dnes vyvrcholila slávnostnou svätou omšou, celebroval ju taliansky kardinál Mauro Piacenza, hlavný pápežský penitenciár, ktorý je zároveň prezidentom pápežskej nadácie Pomoc trpiacej Cirkvi (Aid to the Church in Need), u nás známej ako Kirche in Not.

Otvor článok

Američan Jones oficiálne Slovákom

2.7 2017 14:13

BRATISLAVA - V 13-člennej nominácií trénera basketbalistov SR Ivana Rudeža na prvý prípravný zraz pred blížiacou sa európskou predkvalifikáciou na majstrovstvá sveta v Číne 2019 figuruje aj Američan Andre Jones, ktorý už vlastní slovenský pas. Agentúre SITA v nedeľu potvrdil túto informáciu manažér seniorského reprezentačného tímu Peter Seman.

Otvor článok

SaS ani OľaNO-NOVA nezahlasujú za uvoľnenie dlhovej brzdy

2.7 2017 14:21

BRATISLAVA – Politické subjekty SaS ani OľaNO-NOVA nezahlasujú za uvoľnenie dlhovej brzdy na infraštruktúrne projekty. V relácii V politike televízie TA3 sa na tom zhodli europoslanec a predseda SaS Richard Sulík a poslankyňa NR SR za OľaNO-NOVA Veronika Remišová.

Otvor článok

Musk chce problémy dopravy v Los Angeles vyriešiť 30 tunelmi

2.7 2017 14:33

LOS ANGELES - Šéf americkej spoločnosti Tesla Elon Musk oznámil prvý úspech svojej firmy zameranej na razenie tunelov, a nie hocijakých. Nerád mrhá čas čakaním na cestách v zápchach. Vlani na konci roka o tom písal na Twitteri a zakrátko navrhol, ako problém, ktorý sužuje veľkomestá, vyriešiť. Na to potreboval raziaci štít, aby ním robil tunely pod ich povrchom.

Otvor článok

Morbidelli triumfoval na VC Nemecka v triede Moto2

2.7 2017 14:49

HOHENSTEIN-ERNSTTHAL - Talian Franco Morbidelli sa stal na okruhu Sachsenring víťazom Veľkej ceny Nemecka motocyklov v triede Moto2.

Otvor článok

Slovenský taxík havaroval v Rakúsku, dve ženy sa ťažko zranili

2.7 2017 14:55

POTZNEUSIEDL - Slovenský taxík s troma cestujúcimi havaroval dnes skoro ráno neďaleko obce Potzneusiedl v okrese Neusiedl am See v Rakúsku. Taxikárka a jedna z cestujúcich utrpeli ťažké zranenia, ďalší spolucestujúci sa zranil ľahšie. S odvolaním sa na vyhlásenie rakúskej polície o tom informovala agentúra APA.

Otvor článok

Budúcnosť kryptomien – 3.časť

2.7 2017 14:56

LONDÝN – V poslednej časti tohto článku sa pozrieme bližšie na budúcnosť digitálnych mien a povieme si aj niečo o tom, či sa vám do nich oplatí investovať...

Otvor článok

Skvelý Martikán triumfoval v C1 v Markkleebergu

2.7 2017 15:22

MARKKLEEBERG - Slovenský reprezentant Michal Martikán sa stal víťazom pretekov C1 v rámci 3. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v nemeckom Markkleebergu. Martikán vo finále dosiahol výsledný čas 100,88 s a Nemca Siderisa Tasiadisa zdolal o 69 stotín sekundy.

Otvor článok

Sulík: Kotlebovcov treba vtiahnuť do verejnej diskusie

2.7 2017 15:34

BRATISLAVA - Predstaviteľov strany Mariana Kotlebu Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) je potrebné vtiahnuť do verejnej diskusie. Myslí si to predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík, ktorý to uviedol v rozhovore pre agentúru SITA.

Otvor článok

V Damasku vybuchla bomba, hlásia najmenej 19 mŕtvych

2.7 2017 15:45

DAMASK - Po dnešnej mohutnej explózii auta naloženého výbušninami v sýrskej metropole Damask stúpol počet mŕtvych na najmenej 19. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.

Otvor článok

Polícia obvinila 24-ročného vodiča, ktorý mal v Žiline spôsobiť tragickú nehodu

2.7 2017 15:57

ŽILINA - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Žiline obvinil 24-ročného muža z okresu Žilina z trestného činu usmrtenia v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví.

Otvor článok

Veľký požiar zničil tábor pre sýrskych utečencov

2.7 2017 16:27

BEJRÚT - Tábor pre sýrskych utečencov v údolí Bikáa vo východnom Libanone zničil dnes veľký požiar a zabil najmenej jednu osobu.

Otvor článok

Spoločnosť Coca-Cola zníži do roku 2020 objem cukru v nápojoch o 10 %

2.7 2017 16:34

NEW YORK - Americký koncern Coca-Cola oznámil, že množstvo cukru vo svojich nápojoch výrazne zníži. Do roku 2020 ho postupne zredukuje o 10 %. Nemeckému denníku Welt am Sonntag to uviedol šéf spoločnosti James Quincey.

Otvor článok

Automobilka Kia uprednostňuje ľudí z regiónu, vzdialenejším zabezpečí aj bývanie

2.7 2017 16:34

TEPLIČKA NAD VÁHOM – Spoločnosť Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom potrebuje v horizonte jedného roka prijať z dôvodu fluktuácie, ale aj školení zamestnancov 500 nových ľudí.

Otvor článok

Nemecké súkromné televízie chcú podiel z televíznych poplatkov

2.7 2017 16:35

BERLÍN - Súkromné televízne stanice v Nemecku chcú získať podiel z televíznych poplatkov. Člen vedenia správnej rady súkromnej spoločnosti ProSieben-Sat1 Conrad Albert začal generálny útok na verejnoprávne ARD a ZDF.

Otvor článok

V Nemecku začnú na krátkych tratiach konkurovať lietadlám rýchliky

2.7 2017 16:57

BERLÍN - Deutsche Bahn (DB, Nemecká železnica) zvýši vo vnútroštátnej preprave osôb konkurenčný tlak na letecké spoločnosti.

Otvor článok

Všetky lode s migrantmi sa nemôžu voziť iba do Talianska

2.7 2017 17:01

RÍM - Taliansko už viac nemôže byť jedinou európskou krajinou, kam sa vozia migranti zachránení v Stredozemnom mori. V dnešnom rozhovore pre denník Il Messaggero to povedal taliansky minister vnútra Marco Minniti.

Otvor článok

Fontánu lásky stráži kvetinový lev

2.7 2017 17:05

HUMENNÉ – V Humennom postupne pribúda nová kreatívna kvetinová výzdoba. Pracovníci Technických služieb mesta Humenné (TS) totiž na rôznych miestach vytvárajú kvetinové záhony v tvare zvierat. Najnovším prírastkom je kvetinový lev, ktorého umiestnili na námestí v centre mesta pred Fontánu lásky.

Otvor článok

Macron prisľúbil pomoc pri boji proti extrémistom v africkom regióne Sahel

2.7 2017 17:05

BAMAKO - Francúzsko a jeho africkí partneri musia spolupracovať na odstránení islamských militantov v africkom regióne Sahel, vyhlásil dnes francúzsky prezident Emmanuel Macron na začiatku samitu v malijskom hlavnom meste Bamako. Informuje o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Súd potvrdil rozsudok smrti nad 20 osobami za vraždu policajtov

2.7 2017 17:48

KÁHIRA - Egyptský súd dnes potvrdil rozsudok smrti nad 20 islamistami, ktorí v roku 2013 vtrhli do policajnej stanice na predmestí Káhiry a zavraždili 14 policajtov. Informuje o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Úrady nebudú trestne stíhať ľudí, ktorí bývali v Grenfell Tower nelegálne

2.7 2017 18:09

LONDÝN - Anglické úrady sa ešte stále snažia dať dokopy presný zoznam tých, ktorí boli v čase nedávneho požiaru v Londýne vo vnútri výškovej obytnej budovy.

Otvor článok

Raketa Long March-5 Y2 nedokončila svoju misiu

2.7 2017 18:12

PEKING - Čínska vesmírna raketa Long March-5 Y2 nedokončila svoju misiu.