Američan Jones oficiálne Slovákom

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 14:13 • 2 min
Američan Jones oficiálne Slovákom

BRATISLAVA - V 13-člennej nominácií trénera basketbalistov SR Ivana Rudeža na prvý prípravný zraz pred blížiacou sa európskou predkvalifikáciou na majstrovstvá sveta v Číne 2019 figuruje aj Američan Andre Jones, ktorý už vlastní slovenský pas. Agentúre SITA v nedeľu potvrdil túto informáciu manažér seniorského reprezentačného tímu Peter Seman.

slovakia

left justify in out

"Áno, Jones je už oficiálne Slovákom." Dvadsaťsedemročný rozohrávač patril v ostatnej sezóne v drese Prievidze k hviezdam Eurovia SBL. Teraz si premiérovo zahrá aj za slovenský národný tím.

V minulosti Slovensko reprezentoval aj srbský rodák Nenad Miloševič, či ďalší Američan Peter Lisicky. Slovenský pas má už tri roky aj ďalší basketbalista narodený v USA Kyle Kuric, toho však chorvátsky kouč Rudež nepozval na prvý zraz 3. júla v areáli x-bionic® sphere v Šamoríne.

Slováci absolvujú v príprave šesť priateľských stretnutí. Dvojzápas s Macedónskom odohrajú v bratislavskej Hant aréne 11. a 12. júla, potom ich čakajú ďalšie dva domáce súboje s Kosovom v tom istom dejisku 18. a 19. júla. Na záver majú v programe 26. a 27. júla naplánované dva duely v Maďarsku s domácou reprezentáciou.

Nominácia basketbalistov SR na prvý blok prípravy na európsku predkvalifikáciu o postup na majstrovstvá sveta v Číne 2019 (2. - 19. augusta):
Mário Ihring (Orlandina Basket/Tal.), Šimon Krajnovič, Martin Bachan, Boris Bojanovský (všetci BK Levickí Patrioti), Dalibor Hlivák (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Stanislav Baldovský, Richard Körner, Peter Sedmák (KB Košice), Jaroslav Musil, Marek Jašš (obaja BC Prievidza), Tomáš Mrviš (BK Inter Bratislava), Andre Jones (bez klubovej príslušnosti), Michael Fusek (Spirou Charleroi/Belg.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona