Veľký požiar zničil tábor pre sýrskych utečencov

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 16:27 • 2 min
Veľký požiar zničil tábor pre sýrskych utečencov

BEJRÚT - Tábor pre sýrskych utečencov v údolí Bikáa vo východnom Libanone zničil dnes veľký požiar a zabil najmenej jednu osobu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra DPA, ktorá citovala správu nezávislých libanonských spravodajských novín an-Nahár. V tábore asi hodinu jazdy autom od Bejrútu žilo 102 rodín, väčšina z nich pochádza z oblasti sýrskej Rakky. Uviedla to agentúra Reuters, ktorá citovala vyjadrenie obyvateľov tábora a Dany Sleimanovej z Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

 

"Zisťujeme koľko stanov bolo poškodených, hneď ako to vyhodnotíme, poskytneme rodinám všetku pomoc, ktorú potrebujú," povedala. Požiar podľa nej pravdepodobne zavinila platňa na varenie. Noviny an-Nahár s odvolaním sa na nemenovaný zdroj ďalej napísali, že dve osoby utrpeli ťažké poranenia. Plamene zničili takmer celý tábor.

 

Libanonské štátne médiá incident potvrdili. K požiaru, ani počtu obetí sa ale bližšie nevyjadrili.

V Libanone žije podľa odhadov OSN viac než 1,2 milióna sýrskych utečencov. Väčšinou sa zdržiavajú v neoficiálnych táboroch vybudovaných vo východnej časti krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies