Súd potvrdil rozsudok smrti nad 20 osobami za vraždu policajtov

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 17:48 • 2 min
Súd potvrdil rozsudok smrti nad 20 osobami za vraždu policajtov

KÁHIRA - Egyptský súd dnes potvrdil rozsudok smrti nad 20 islamistami, ktorí v roku 2013 vtrhli do policajnej stanice na predmestí Káhiry a zavraždili 14 policajtov. Informuje o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Odsúdenci sú zo skupiny 156 obžalovaných z útokov, ktoré nasledovali po zvrhnutí egyptského islamistického prezidenta Muhammada Mursího armádou. Zvyšných obžalovaných súd poslal do väzenia na desať rokov až doživotie, zatiaľ čo 21 z nich oslobodil. Predbežné rozsudky smrti súd oznámil v apríli. Odsúdení sa voči verdiktu môžu znova odvolať.

 

"Obžalovaní sa chceli pomstiť za rozohnanie demonštrácií," povedal sudca Muhammad Fahmí z káhirského trestného súdu pred oznámením verdiktu. Predpokladá sa, že útok bol reakciou na tvrdý zákrok bezpečnostných síl voči Mursího stúpencom zo 14. augusta 2013, pri ktorom zahynuli stovky protestujúcich. Mursí bol zosadený už mesiac predtým.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies