Spoločnosť Coca-Cola zníži do roku 2020 objem cukru v nápojoch o 10 %

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 16:34 • 2 min
Spoločnosť Coca-Cola zníži do roku 2020 objem cukru v nápojoch o 10 %

NEW YORK - Americký koncern Coca-Cola oznámil, že množstvo cukru vo svojich nápojoch výrazne zníži. Do roku 2020 ho postupne zredukuje o 10 %. Nemeckému denníku Welt am Sonntag to uviedol šéf spoločnosti James Quincey.

slovakia

left justify in out

Tento zámer ešte vo februári oznámili členovia európskeho združenia UNESDA, ktoré vytvorili nápojové firmy ako Coca-Cola, Pepsi a viaceré ďalšie. Odôvodnili ho tým, že spotrebitelia teraz dávajú prednosť nápojom s nižšou energetickou hodnotou.

 

Quincey dodal, že recepty nápojov sa zmenia. Vo väčšom rozsahu sa budú nápoje plniť do menších fliaš a plechoviek. Informácie na nich budú výraznejšie a obsažnejšie. Cukor sa stal pre konzumentov problémom.

 

V mnohých krajinách je jeho spotreba nadpriemerná ako v nápojoch, tak aj v potravinách. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporúča, že ľudia by mali prijať energiu vo forme cukru najviac do 10 % jej dennej potreby. Menej cukru by mali obsahovať aj hlboko zmrazené potraviny ako pizza, müsli, zmrzliny a iné.

 

V Nemecku sa potravinárske firmy na naliehanie úradov majú do polovice budúceho roka dobrovoľne rozhodnúť, ako vo svojich výrobkoch znížia nielen obsah cukru, ale aj soli a tukov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona