Fontánu lásky stráži kvetinový lev

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 17:05 • 2 min
Fontánu lásky stráži kvetinový lev

HUMENNÉ – V Humennom postupne pribúda nová kreatívna kvetinová výzdoba. Pracovníci Technických služieb mesta Humenné (TS) totiž na rôznych miestach vytvárajú kvetinové záhony v tvare zvierat. Najnovším prírastkom je kvetinový lev, ktorého umiestnili na námestí v centre mesta pred Fontánu lásky.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu humenskej radnice, lev nebol zvolený náhodne. Je totiž symbolom a ochrancom mesta a jeho sochy ako strážcov sú vstupnou bránou k humenskému zámku. „Odteraz bude lev strážiť aj Fontánu lásky na námestí,“ uviedla Dochánová. Lev je vytvorený z kovovej konštrukcie, ktorá je zatrávnená trvalkami. Znamená to, že bude aj v budúcnosti celoročne zelený. Ako dodala Dochánová, do konca týždňa ešte bude doplnený približne 900 kusmi červených a bielych begónií, šalviou a aksamietnicou.

Fontánu lásky pred levom zdobila počas veľkonočných sviatkov sliepka. Tú presťahovali na kruhový objazd pod nadjazdom, kde bude umiestnená v lete. Po odkvitnutí jarných sirôtok vysadili pracovníci TS na kruhovom objazde 4 500 kusov červených a bielych begónií. Uprostred nich usadili sliepku, ktorú zdobí 280 kusov rovnakých kvetov. Kvetinové výzdoby pribudli aj na ďalších miestach.

 

Na križovatke Hrnčiarskej a Ševčenkovej ulice v smere do Medzilaboriec sú umiestnené dve obrovské lienky, ktoré skrášľujú jeden z najmladších kruhových objazdov v meste.“Na výsadbu bolo použitých 125 červených a bielych begónií, ktoré dávajú lienkam typickú červenú farbu. Lienky sú vyrobené z kovovej konštrukcie, ktorá je vyplnená hlineným substrátom a v ňom sú vysadené kvety,“ uviedol riaditeľ Technických služieb Milan Kuruc.

Pracovníci TS oživili aj kvetinové záhony za Duklou a na Sídlisku III. Na náhrobkoch pred humenským zámkom zase pri príležitosti 700. výročia mesta pripravili kvetinové aranžmány v tvare 700-ky, ktoré doplnili o ďalšie kvety vo farbách mesta. Celkové náklady na kvetinovú výzdobu mesta zahŕňajúce nákup hliny, sadeníc kvetov, substrátov a kovových konštrukcií pre 3D záhradné prvky presiahli 17 300 eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies