Brazílska polícia zadržala šéfa drogovej mafie, unikal takmer 30 rokov

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 12:35 • 2 min
Brazílska polícia zadržala šéfa drogovej mafie, unikal takmer 30 rokov

BRAZÍLIA - Brazílska polícia zadržala šéfa drogovej mafie, ktorý vďaka zmene výzoru po plastickej operácii unikal úradom takmer 30 rokov. Súdy mu už vymerali vyše 50 rokov väzenia. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Luiz Carlos da Rocha, prezývaný Biela hlava, je považovaný za šéfa rozsiahleho kokaínového impéria v Južnej Amerike. Podľa polície "žil diskrétne a v tieni" v meste Sorriso v brazílskom štáte Mato Grosso, kde ho v sobotu zadržali. Používal krycie meno Vitor Luiz de Moraes.

 

Brazílska polícia uviedla, že jeho organizácia bola násilná, používala ozbrojené eskorty, obrnené autá a ťažké zbrane. Vyrábala kokaín v Bolívii, Peru a Kolumbii. Následne ho prepravovala cez prepracovaný logistický systém do Európy a Spojených štátov.

Luiz Carlos da Rocha bol aj jedným z hlavných dodávateľov kokaínu pre zločinecké skupiny v Brazílii.

 

Polícia odhaduje, že jeho organizácia produkovala mesačne približne päť ton kokaínu. V rámci operácie Spectrum mu zhabala majetok vo výške zhruba desať miliónov dolárov vrátane fariem, iných nehnuteľností, luxusných vozidiel či lietadla. V druhej fáze operácie mu chce zhabať aj zvyšok, keďže celkový jeho majetok odhaduje na takmer 100 miliónov dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies