Archív článkov za August 2016, strana 3

Otvor článok

Francúzi sa pra zmeny klímy snažia zachrániť šampanské

1.8 2016 15:54

BRUSEL - Zmeny klímy v Európe, ktoré umožňujú šírenie nových chorôb plodín, by mohli ohroziť aj vinice vo francúzskom regióne, ktorý produkuje šampanské. Francúzi sa preto rozhodli pre program, ktorého cieľom je vypestovať nové, odolnejšie odrody viniča, avšak pri zachovaní typickosti "kráľa vín", uviedla tlačová agentúra Belga.

Otvor článok

Green Day predstavia 11. augusta nový singel

1.8 2016 15:57

BRATISLAVA - Americká punk-rocková kapela Green Day vydá na budúci týždeň nový singel.

Otvor článok

VIDEO Ničivá povodeň spustošila historické mesto v americkom štáte Maryland

1.8 2016 16:03

WASHINGTON - Historické mesto Ellicott City v americkom štáte Maryland zasiahla cez víkend ničivá povodeň, ktorá si vyžiadala životy dvoch ľudí a spôsobila rozsiahle škody na budovách a infraštruktúre.

Otvor článok

VIDEO Donny McCaslin vydá album venovaný Davidovi Bowiemu

1.8 2016 16:08

BRATISLAVA - Americký saxofonista Donny McCaslin vydá 14. októbra album Beyond Now.

Otvor článok

Ruský vrtuľník zostrelili v Sýrii; zahynulo všetkých päť ľudí na palube

1.8 2016 16:19

DAMASK/MOSKVA - Ruský transportný vrtuľník typu Mi-8 bol dnes zostrelený v Sýrii; zahynulo všetkých päť ľudí na palube stroja. Oznámil to hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov a ruské ministerstvo obrany.

Otvor článok

Spevák Peter Aristone prezentuje nové EP Gold

1.8 2016 16:24

BRATISLAVA - Slovenský spevák a skladateľ Peter Aristone, ktorý žije v Prahe, vydal svoje aktuálne EP Gold najprv v USA. S videoklipom Gold zabodoval v hitparáde MTV U a Peter ho tam intenzívne propagoval päť mesiacov na turné s Marcom Broussardom. Popri koncertovaní v USA stihol hosťovať na česko-slovenskom halovom turné so skupinou Team. Teraz vychádza EP Gold na etikete vydavateľstva BrainZone v Česku a na Slovensku. Jeho vydanie podporuje nový videoklip k singlu Fire Inside.

Otvor článok

Biela kniha po pripomienkovom konaní mieri na rokovanie vlády

1.8 2016 16:30

BRATISLAVA – Slovensko sa snaží na zmenenú bezpečnostnú situáciu zareagovať aj zmenou tzv. Bielej knihy o obrane SR. Ide o politicko-strategický dokument, ktorý by mal určiť smerovanie ďalšieho rozvoja obrany štátu do roku 2030. Materiál je už po pripomienkovom konaní a mieri na rokovanie Bezpečnostnej rady a vlády. Ministerstvá reagovali na návrh bez zásadných pripomienok, rezort obrany väčšinu navrhovaných úprav akceptoval.

Otvor článok

V Nigérii zatkli vodcu siete internetových podvodov v objeme 60 miliónov dolárov

1.8 2016 16:32

KAPSKÉ MESTO - Policajná organizácia Interpol a nigérijské úrady dnes informovali o zadržaní 40-ročného muža, ktorý je podozrivý z toho, že prostredníctvom internetu organizoval finančné podvody v celkovom objeme asi 60 miliónov dolárov. Píše o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Kat Dennings a Josh Groban sa rozišli

1.8 2016 16:35

BRATISLAVA - Americká herečka Kat Dennings a hudobník Josh Groban sa rozišli.

Otvor článok

Nicholsonová: Obmedzenia času vystúpení pre poslancov, budú testom rétoriky

1.8 2016 16:40

BRATISLAVA – Obmedzenie času pre poslancov v rozprave podľa podpredsedníčky parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej (SaS) môže byť testom rétorických schopností.

Otvor článok

Žena vylúpila banku, aby sa mohla vrátiť do väzenia

1.8 2016 16:46

BRATISLAVA - Istá Linda Patricia Thompson vylúpila banku v americkom štáte Wyoming, aby sa mohla vrátiť do väzenia, odkiaľ ju v júni prepustili.

Otvor článok

Tesla Motors kúpi výrobcu solárnych panelov SolarCity

1.8 2016 16:56

NEW YORK - Americký výrobca elektromobilov prevezme výrobcu solárnych panelov SolarCity za 2,6 miliardy USD (2,34 miliardy eur) v akciách. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

LeToya Luckett sa rozviedla

1.8 2016 16:59

BRATISLAVA - Americká speváčka a herečka LeToya Luckett a Rob Hillman sa rozviedli. Informáciu priniesol portál TMZ.com, podľa ktorého bol rozvod jednoduchý, keďže pár nevlastnil spoločný majetok.

Otvor článok

Pri nehode zomrel otec troch malých detí

1.8 2016 17:15

BRATISLAVA/TRENČÍN – Život 37-ročného otca troch malých detí vyhasol dnes pri nehode, ktorá sa stala skoro ráno v katastri Horného Sŕnia v Trenčianskom okrese.

Otvor článok

Syn roky týral svojho otca, hrozí mu trest

1.8 2016 17:19

BRATISLAVA/TRENČÍN – Roky fyzického aj psychického týrania znášal dnes už 81-ročný starček od svojho 43-ročného syna Martina.

Otvor článok

Záujem Číňanov o portugalskú banku zvýšil hodnotu jej akcií

1.8 2016 17:21

LISABON - Akcie portugalskej Banco Comercial Portugues (BCP) dnes najskôr zamierili prudko nahor po zverejnení správy, že čínsky holding Fosun predložil ponuku na kúpu 17-% podielu vo finančnom ústave. Neskôr však došlo ku korekcii a akcie najväčšej portugalskej banky kótovanej na burze časť dnešných ziskov zmazali. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Lesný požiar na ostrove Euboia v Grécku nie je stále pod kontrolou

1.8 2016 17:25

ATÉNY - Grécki hasiči stále nedokázali dostať pod kontrolu rozsiahly lesný požiar, ktorý vypukol ešte v sobotu na ostrove Euboia v Egejskom mori a podľa údajov gréckych médií už zničil porasty na ploche viac ako 20 štvorcových kilometrov.

Otvor článok

Peskov: Hrozbu IS netreba zveličovať, ale opatrnosť je na mieste

1.8 2016 17:28

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vie o najnovších vyhrážkach džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) voči Rusku. Vyhlásil to dnes v Moskve hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorý súčasne upozornil, že význam týchto hrozieb "netreba zveličovať", ale obozretnosť "je na mieste".

Otvor článok

Belgicko odmieta návrh na zavedenie Patriot Actu v boji proti terorizmu

1.8 2016 17:32

BRUSEL - Belgická politická scéna neprijala s nadšením návrh lídra protiimigrantsky zameranej Novej flámskej aliancie (N-VA) Barta De Wevera, aby Belgicko po vzore Spojených štátov prijalo tzv. Patriot Act - nový a účinnejší protiteroristický zákon. USA prijali tento zákon po teroristických útokoch z 11. septembra 2001.

Otvor článok

Režisér Troška predstaví novú rodinnú komédiu Strašidla

1.8 2016 17:35

BRATISLAVA - Český režisér Zdeněk Troška predstaví v auguste divákom v Česku i na Slovensku novú rodinnú komédiu pod názvom Strašidla. Príbeh plný fantázie chce naviazať na tradíciu slávnych českých trikových komédií ako Dívka na koštěti alebo Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, v ktorých sa stretáva moderná súčasnosť s rozprávkovým svetom nadprirodzených bytostí.

Otvor článok

Minister Drucker ukázal, že sa nebojí zmien

1.8 2016 17:42

BRATISLAVA - Doterajšie pôsobenie ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smer-SD) hodnotí sesterská komora dobre. "Napriek tomu, že je vo funkcii relatívne krátko, nebojí sa personálnych zmien a už prichádza s prvými návrhmi na zlepšenie efektivity systému slovenského zdravotníctva," povedal pre TASR člen Rady a Prezídia Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Milan Laurinc.

Otvor článok

Manželia objavili diamantové šperky v kresle za päť libier

1.8 2016 17:44

BRATISLAVA - Manželský pár zo škótskeho Biggaru našiel diamantové šperky v kresle, ktoré si kúpili v dražbe za päť libier. Angela Milner-Brown a jej manžel Angus si kus nábytku kúpili pred šiestimi rokmi, ale odložili ho na povalu, lebo nemali peniaze na nové čalúnenie. Keď sa ho 47-ročný muž po rokoch rozhodol vymeniť, objavil v ňom diamantový prsteň, náušnice a brošňu. Odborníci neskôr vyčíslili ich hodnotu na 5-tisíc libier (v prepočte takmer 6-tisíc eur).

Otvor článok

Zomrel niekdajší holandský premiér Piet de Jong, mal 101 rokov

1.8 2016 18:03

HAAG - Niekdajší holandský premiér Piet de Jong, ktorý stál v rokoch 1967-1971 na čele stredopravej koaličnej vlády, zomrel vo veku 101 rokov. O jeho stredajšom úmrtí dnes s oneskorením informovala jeho strana Kresťanskodemokratická výzva (CDA), ktorej vyhlásenie sprostredkovala tlačová agentúra DPA.

Otvor článok

FOTO a VIDEO Ničivá búrka na Slovensku: Zatopené ulice, popadané stromy a sfúknutý karavan v jazere

1.8 2016 18:05

BRATISLAVA/KOMÁRNO - Hasiči zasahovali v dôsledku búrok v nedeľu (31.7.) a dnes nadránom na celom Slovensku 365-krát. Do prác sa zapojilo viac ako 500 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. TASR informovala Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

Otvor článok

FOTO Ukrajinská armáda ostreľovala Doneck: Zničené domy a bytovky, zomrel jeden civilista

1.8 2016 18:06

DONECK - Život jedného civilistu a zranenie ďalšieho si v noci nadnes vyžiadalo ostreľovanie mesta Jasynuvata na východe Ukrajiny. Proseparatistická tlačová agentúra DAN informovala, že útok na obec sa viedol z pozícií obsadených vládnou armádou.

Otvor článok

Ukrajinský minister vnútra: Donald Trump je nebezpečný vyvrheľ

1.8 2016 18:19

KYJEV - Prezidentský kandidát amerických republikánov Donald Trump je nebezpečný pre Ukrajinu aj Spojené štáty, vyhlásil ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov. Informovala o tom dnes agentúra UNIAN.

Otvor článok

Kremeľ považuje Clintonovej obvinenia voči Rusku za súčasť predvolebnej rétoriky

1.8 2016 18:24

MOSKVA - Vyhlásenia prezidentskej kandidátky amerických demokratov Hillary Clintonovej ohľadom hackerov z Ruska sú súčasťou rétoriky jej predvolebnej kampane a nie sú obvineniami na adresu ruského vedenia. Uviedol to dnes v Moskve hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Otvor článok

Chameneí: Jadrová dohoda s mocnosťami nepriniesla Iráncom nijaké výhody

1.8 2016 18:28

TEHERÁN - Jadrová dohoda uzavretá medzi Teheránom a šiestimi svetovými veľmocami nepriniesla bežným Iráncom nijaké výhody, uviedol dnes podľa agentúry AP iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí.

Otvor článok

Výbuch v Dagestane v banketovej sále v Machačkale zranil 23 ľudí

1.8 2016 18:33

MACHAČKALA - Pri dnešnom výbuchu v banketovej sále v dagestanskej metropole Machačkala utrpelo zranenia 23 ľudí. Päť z nich je vo vážnom stave. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na miestne ministerstvo vnútra.

Otvor článok

Vo veku 92 rokov zomrela posledná rumunská kráľovná

1.8 2016 18:40

BUKUREŠŤ - Vo veku 92 rokov zomrela dnes Anna Rumunská, manželka posledného rumunského kráľa Michala.

Otvor článok

Americké letectvo udrelo na baštu Islamského štátu v Líbyi

1.8 2016 18:45

KÁHIRA - Americké letectvo začalo dnes podnikať nálety v Líbyi na pozície teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Stalo sa tak na žiadosť OSN podporovanej líbyjskej vlády národnej jednoty, oznámil jej predseda Fájiz Sarrádž.

Otvor článok

Bývalý ukrajininský predseda parlamentnej frakcie Strany regiónov je vo väzbe

1.8 2016 18:52

KYJEV - Kyjevský súd uvalil dnes dvojmesačnú väzbu na Oleksandra Jefremova, bývalého predsedu parlamentnej frakcie Strany regiónov a spojenca zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča. Informovala o tom agentúra UNIAN.

Otvor článok

Ministerstvo financií dostalo k novele o dani z príjmov 123 zásadných pripomienok

1.8 2016 18:55

BRATISLAVA - Návrhy rezortu financií na zmeny v zákone o dani z príjmov sa s prílišným pochopením v rámci medzirezortného pripomienkového konania nestretli.

Otvor článok

Na juhu Brazílie sa zrútilo menšie lietadlo, zahynulo osem ľudí

1.8 2016 19:00

RIO DE JANEIRO - Problémy s motorom stroja pravdepodobne zavinili tragickú haváriu menšieho lietadla, ktoré sa v nedeľu večer miestneho času zrútilo v oblasti Cambé v juhobrazílskom štáte Paraná.

Otvor článok

VIDEO Ďalší útok na kňaza v Belgicku: Utečenec ho dobodal, musel absolvovať operáciu!

1.8 2016 19:00

BRUSEL - Žiadateľ o azyl zaútočil v Belgicku na 65-ročného kňaza, ktorý mu predtým poskytol pomoc. Informoval o tom dnes belgický denník Le Soir. Vyšetrovatelia tento trestný čin nespájajú s extrémistickou skupinou Islamský štát (IS).

Otvor článok

Francúzsko bojuje proti terorizmu: Plánuje zatvárať mešity šíriace radikálne názory

2.8 2016 06:32

BRUSEL - Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve dnes oznámil, že úrady budú aj naďalej zatvárať mešity a islamské modlitebné centrá, ako to už urobili v prípade asi 20 moslimských svätostánkov, v ktorých kázali radikálni duchovní.