Ruský vrtuľník zostrelili v Sýrii; zahynulo všetkých päť ľudí na palube

NETKY.SK • 1 August 2016, 16:19 • 2 min
Ruský vrtuľník zostrelili v Sýrii; zahynulo všetkých päť ľudí na palube

DAMASK/MOSKVA - Ruský transportný vrtuľník typu Mi-8 bol dnes zostrelený v Sýrii; zahynulo všetkých päť ľudí na palube stroja. Oznámil to hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov a ruské ministerstvo obrany.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Zomreli hrdinskou smrťou," povedal Peskov štátnej tlačovej agentúre TASS a dodal: "Kremeľ vyjadruje blízkym zosnulých hlbokú sústrasť."

 

Ministerstvo vo vyhlásení uviedlo, že vrtuľník Mi-8 bol zostrelený zo zeme v provincii Idlib, keď sa po doručení humanitárnych zásob do mesta Aleppo vracal na ruskú leteckú základňu Humajmím na sýrskom pobreží.

 

Na palube helikoptéry sa nachádzali traja členovia posádky a dvaja predstavitelia ruského centra pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii, uviedli tlačové agentúry DPA a AP.

 

Na spravodajskom kanáli naklonenom povstalcom, ktorý je v Sýrii populárny, boli zverejnené fotografie údajne zachytávajúce príslušníka ruskej armády, ako ho po páde vrtuľníka vlečú po zemi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona