Spevák Peter Aristone prezentuje nové EP Gold

NETKY.SK • 1 August 2016, 16:24 • 2 min
Spevák Peter Aristone prezentuje nové EP Gold

BRATISLAVA - Slovenský spevák a skladateľ Peter Aristone, ktorý žije v Prahe, vydal svoje aktuálne EP Gold najprv v USA. S videoklipom Gold zabodoval v hitparáde MTV U a Peter ho tam intenzívne propagoval päť mesiacov na turné s Marcom Broussardom. Popri koncertovaní v USA stihol hosťovať na česko-slovenskom halovom turné so skupinou Team. Teraz vychádza EP Gold na etikete vydavateľstva BrainZone v Česku a na Slovensku. Jeho vydanie podporuje nový videoklip k singlu Fire Inside.

slovakia

left justify in out

"Klip opisuje príbeh dvoch ľudí, ktorí sa majú veľmi radi napriek všetkým problémom, ktoré vo vzťahu zažívajú," uviedol pre médiá spevák.

 

Vznik EP, ktoré sa dostalo pod krídla britsko-americkej hudobnej agentúry Big Machine Agency, ktorá sa o speváka stará v zahraničí, má zaujímavý príbeh. Pred časom Peter Aristone prezentoval v Británii čerstvo vydaný debut 19 Days In Tetbury, na ktorom hosťovali Mel C zo Spice Girls či James Dean Bradfield z Manic Street Preachers. Celý mesiac koncertoval a na jeden z jeho londýnskych koncertov sa prišiel pozrieť skladateľ a producent Sacha Skarbek, ktorý má za sebou hity ako Wrecking Ball pre Miley Cyrus či You're Beautiful pre Jamesa Blunta.

 

Petrov koncert ho oslovil, ale na CD, ktoré si odniesol z koncertu, mu chýbali emócie a osobitosť, ktoré zažil na koncerte. Preto Petrovi na druhý deň zavolal a povedal mu, že by mohli spolu nahrať pesničkársky album so silnými skladbami. Petra táto ponuka veľmi oslovila. Už dlhšie totiž o návrate k pesničkárstvu, ktoré miluje, uvažoval. Výsledkom ich spolupráce je práve EP Gold.

"Je to môj návrat ku koreňom, k časom, keď som mal tak štrnásť rokov a skladal som svoje prvé pesničky doma, len s akustickou gitarou. Takto sa cítim najprirodzenejšie," hovorí Peter Aristone.

 

Štyri autorské skladby na EP dopĺňa pieseň Love The One You're With z repertoáru formácie Crosby, Stills, Nash & Young. "Pôvodne mali byť na épečku len štyri veci. Kamarát ma vtedy upozornil na verziu skladby Love The One You're With, ktorú nahral Stephen Stills ako demo, len s gitarou. Povedal, že by mi to mohlo sadnúť. A mal pravdu. Frázovanie a tónina mi sedeli a Sacha bol nadšený z toho, ako pesnička dokonale korešponduje s náladou ostatných skladieb. Nahrali sme ju na prvú, na jeden záťah. Bol to magický moment," spomína Aristone.

 

Producent Sacha Skarbek povedal, že hneď ako Petra počul, prvýkrát akusticky hrať bez kapely a aj bez mikrofónov, vedel, že to bude dobrá spolupráca. "Je v ňom určitá veľká bezprostrednosť. Jeho prvý album mal síce veľký popový zvuk, ale ja som cítil, že pre Petra je oveľa prirodzenejšia pesničkárska poloha."

 

V štúdiu už potom nič neriešili. Nahrávka nakoniec vznikla len za pár dní v londýnskom komplexe štúdií Kensaltown, kde nahrávajú aj Adele či Mumford & Sons. Producent Skarbek pozval na nahrávanie nástrojov svojich blízkych spolupracovníkov. Klávesy nahral Nikolai Torp (Adele, J. Mraz, Train), gitaru Tim Fagan (John Mayer, Colbie Caillat), basu Malcolm Moore (James Blunt, Tristan Prettyman) a bicie Karl Brazil (Robbie Williams, James Blunt).

 

Aktuálnym singlom z EP Gold je skladba Fire Inside. "Túto pesničku som písal dva mesiace po rozchode, keď už bolo to najhoršie za mnou a miešali sa vo mne pocity smútku a odhodlania ísť ďalej a začať niečo nové. To nové, a zatiaľ nepoznané, pre mňa znamenalo úľavu od bolesti, ktorú som už nechcel cítiť. A práve to ma ako ten fire inside – oheň vo vnútri, hnalo stále dopredu a ďalej," dodal spevák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona