Režisér Troška predstaví novú rodinnú komédiu Strašidla

NETKY.SK • 1 August 2016, 17:35 • 2 min
Režisér Troška predstaví novú rodinnú komédiu Strašidla

BRATISLAVA - Český režisér Zdeněk Troška predstaví v auguste divákom v Česku i na Slovensku novú rodinnú komédiu pod názvom Strašidla. Príbeh plný fantázie chce naviazať na tradíciu slávnych českých trikových komédií ako Dívka na koštěti alebo Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, v ktorých sa stretáva moderná súčasnosť s rozprávkovým svetom nadprirodzených bytostí.

slovakia

left justify in out

Troška prinesie na plátna kín rodinku "hejkala" Huga žijúcu pokojným životom v starom dome na kraji mesta dovtedy, kým ich nevyruší vpád úradníka Patočku. Ten vo svojej horlivosti zistil, že neznámi obyvatelia majú veľké dlhy na nájomnom. Rozprávkové bytosti tak musia okúsiť ľudský svet a naučiť sa nielen s ľuďmi žiť, ale i s nimi v dobrom vychádzať.

 

Film nakrúcali v deviatich lokalitách, pre hercov bolo navrhnutých a ušitých 15 kostýmov a šesť parochní. Medzi najoriginálnejšie rekvizity patrila lietajúca metla pre čarodejnicu Žofiu, niekoľko zaujímavých doplnkov museli rekvizitári zaistiť aj pre upíra Ignáca, ktorého hrá Karel Dobrý. Ten musel ešte pred nakrúcaním absolvovať špeciálnu návštevu zubnej ordinácie, kde mu vzali odtlačok chrupu, na ktorý mu vyrobili upírsku zubnú náhradu. Ignác je skôr odmietaný nápadník než krvilačný upír, napriek tomu si Karel Dobrý musel "pochutnávať" na delikatesách z upírskeho jedálnička ako plnené pavúky alebo muchotrávky.

 

Hladom pri nakrúcaní netrpel ani Zdeněk Troška. "Jedna dobrá pani mi nosila do zámku v Líšne všetky možné dobroty. Od úžasných koláčov až po lahodné údeniny najrôznejších druhov. Naozaj výborné dobroty," pochvaľuje si režisér filmovej novinky, v ktorej ďalej hrajú Bronislav Kotiš, Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Carmen Mayerová, Sara Sandeva, Tereza Bebarová, Matej Hádek, Václav Postránecký, Anna Polívková, Petr Nárožný, Petr Čtvrtníček a iní.

 

Českú komédiu Strašidla prináša do kín od 18. augusta Continental film.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies