VIDEO Ničivá povodeň spustošila historické mesto v americkom štáte Maryland

NETKY.SK • 1 August 2016, 16:03 • 2 min
VIDEO Ničivá povodeň spustošila historické mesto v americkom štáte Maryland

WASHINGTON - Historické mesto Ellicott City v americkom štáte Maryland zasiahla cez víkend ničivá povodeň, ktorá si vyžiadala životy dvoch ľudí a spôsobila rozsiahle škody na budovách a infraštruktúre.

slovakia

left justify in out

Odhaduje sa že odstraňovanie následkov potrvá niekoľko mesiacov, informovala dnes agentúra AP. Celkové škody by mohli dosiahnuť stovky miliónov dolárov.

 

Malebné mesto Ellicott City, ktoré sa nachádza približne 16 kilometrov západne od centra Baltimoru, zasiahla povodňová vlna po tom, ako v sobotu večer (miestneho času) napršalo v danej oblasti 16,5 centimetra zrážok. Prúd vody odniesol stovky vozidiel a poškodil chodníky, priečelia obchodov, ako aj základy budov. Podľa AP povodeň zanechala škody na takmer každom dome a podniku pozdĺž hlavnej ulice.

 

 

Jednou z obetí je žena z Pennsylvánie, ktorá navštívila toto mesto aj s rodinou. V súvislosti s povodňou hlásili i nález tela bližšie neidentifikovaného muža.

 

Šéf okresnej samosprávy Allan Kittleman vyhlásil, že víkendová povodeň v Ellicott City mohla byť najničivejšou za celých 244 rokov existencie mesta.

 

Ešte v júni zasiahli ničivé povodne aj susedný štát Západná Virgínia, kde zahynulo dokopy 23 ľudí. Podľa dnešnej správy agentúry AP má táto katastrofa dozvuky i v kampani pred voľbami nového guvernéra tohto štátu, pričom kandidát Demokratickej strany, miliardár Jim Justice, poskytol 700 postihnutým obyvateľom ubytovanie vo svojom luxusnom kúpeľnom stredisku. Menej okázalým spôsobom pomáha obetiam aj republikánsky uchádzač Bill Cole.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona