Archív článkov za August 2016, strana 2

Otvor článok

Nedôveryhodný je pre Slovákov systém kolektívnych pôžičiek

1.8 2016 10:43

BRATISLAVA - Nedôveryhodný je pre väčšinu Slovákov systém kolektívnych pôžičiek. Ako vyplynulo z prieskumu spoločnosti NMS Market Research pre ZUNO banku, 67 % respondentov by nikdy nepožičalo peniaze neznámemu človeku prostredníctvom kolektívnych pôžičiek.

Otvor článok

Škoda na budúci rok rozhodne, či sa vráti na trh v USA

1.8 2016 10:46

BERLÍN - Česká automobilka Škoda, ktorá je dcérskou spoločnosťou koncernu Volkswagen, v priebehu roka 2017 rozhodne o začiatku predaja v USA. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Ceny ropy vzrástli

1.8 2016 10:49

SINGAPUR - Ceny ropy dnes vzrástli. Motorom ich rastu boli nové objednávky na dodávky komodity, keďže obchodníci sa na začiatku mesiaca snažia vytýčiť si svoje pozície. Ale na trhu stále prevláda ponuka nad dopytom a ekonomické vyhliadky sú slabé, čo sa môže neskôr negatívne premietnuť aj do vývoja cien ropy. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Kurz eura klesol na 1,1164 USD/EUR

1.8 2016 10:51

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny na začiatku nového týždňa mierne klesol. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Ceny pohonných látok by mali v najbližších dvoch týždňoch klesať

1.8 2016 10:53

BRATISLAVA - Motoristi na Slovensku by mali v najbližších týždňoch tankovať lacnejšie pohonné látky. Očakávajú to odborníci spoločnosti Finlord.

Otvor článok

Kažimír plánuje cenzúrovať hazard na internete

1.8 2016 10:56

BRATISLAVA - Internet po roku 2018 môže vyzerať inak. Podľa denníka SME sa vláda začne starať do toho, aké stránky sa ľuďom smú zobrazovať.

Otvor článok

Potvrdené! Sagan podpísal zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe

1.8 2016 11:14

BRATISLAVA - Elitný slovenský cyklista Peter Sagan spojil svoju budúcnosť na najbližšie tri roky s nemeckým tímom Bora-Hansgrohe.

Otvor článok

Vo veku 91 rokov zomrela herečka a speváčka Gloria DeHaven

1.8 2016 11:18

LOS ANGELES - Vo veku 91 rokov zomrela americká herečka a speváčka Gloria DeHaven. Rodáčka z Los Angeles skonala v sobotu 30. júla v Las Vegas. Informáciu magazínu The Hollywood Reporter potvrdila jej dcéra, ktorá tiež uviedla, že DeHaven pred troma mesiacmi utrpela mozgovú príhodu.

Otvor článok

VIDEO Manželov spiacich v hotelovej izbe prekvapil leopard

1.8 2016 11:21

NAÍ DILLÍ - Leopard vydesil manželov dovolenkujúcich v meste Nainítál v severnej Indii, keď vnikol do ich hotelovej izby. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na správcu okolitých lesov.

Otvor článok

Danko pripravuje zmeny rokovacieho poriadku, zriadil skupinu

1.8 2016 11:53

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) zriadil pracovnú skupinu, ktorá pripravuje zmeny rokovacieho poriadku. Tie si podľa jeho slov vyžiadali situácie, ktoré za posledné mesiace vznikali počas rokovacích dní v pléne NR SR.

Otvor článok

Na Slovensko pricestuje v októbri dalajláma

1.8 2016 12:03

BRATISLAVA – Tibetský duchovný vodca, 14. dalajláma opäť navštívi Slovensko. Do Bratislavy pricestuje v dňoch 15. až 17. októbra v rámci jeho cesty po viacerých európskych mestách. Oznámil to dnes jeho pozývateľ, súkromná galéria At Home Gallery v Šamoríne.

Otvor článok

Maďarskú hranicu so Srbskom bude strážiť ďalších 25 slovenských policajtov

1.8 2016 12:06

BRATISLAVA – Kontingent 25 slovenských policajtov dnes odcestoval strážiť hranicu medzi Maďarskom a Srbskom. U našich južných susedov budú strážcovia zákona najprv mesiac a potom podľa požiadaviek maďarskej strany. Počas slávnostného odchodu policajtov do zahraničia to dnes uviedol minister vnútra SR Robert Kaliňák.

Otvor článok

Živnostníci platia do SP za júl nové poistné

1.8 2016 12:25

BRATISLAVA - Živnostníkom a ostatným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) ostáva týždeň do zaplatenia nového poistného za mesiac júl tohto roka.

Otvor článok

Toto mu nevyšlo: Prichytený zlodej si na úteku zlomil nohu

1.8 2016 12:27

BRATISLAVA/ROŽŇAVA – Zlodejov, ktorí kradli v stanovom tábore v Dedinkách v Rožňavskom okrese, odplašili ich obete slzotvorným sprejom.

Otvor článok

STZ požiada o miestenku do Ria pre Kučovú

1.8 2016 12:32

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková pre zranenie päty definitívne nebude štartovať na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Ako pre TASR uviedol generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška, STZ požiada Medzinárodnú tenisovú federáciu ITF o miestenku pre Kristínu Kučovú, ktorá minulý týždeň senzačne postúpila do semifinále turnaja v kanadskom Montreale.

Otvor článok

Blaszczykowski je blízko k prestupu do Wolfsburgu

1.8 2016 13:13

WOLFSBURG - Poľský futbalový reprezentant Jakub Blaszczykowski zmení dres v rámci nemeckej Bundesligy.

Otvor článok

Banky k prvému júlu poskytli úvery na bývanie za 20,4 mld. eur

1.8 2016 13:15

BRATISLAVA - Banky na Slovensku ku koncu júna tohto roku poskytli úvery na bývanie v celkovom objeme 20,4 miliardy eur. Medzimesačne ich objem vzrástol o takmer 286,5 milióna eur.Vyplýva to z aktuálnych štatistík Národnej banky Slovenska (NBS).

Otvor článok

Turecko si predvolalo nemeckého veľvyslanca pre demonštráciu v Kolíne

1.8 2016 13:19

ISTANBUL - Nemeckého veľvyslanca v Ankare Martina Erdmanna si dnes popoludní predvolajú na turecké ministerstvo zahraničných vecí za obmedzenia uvalené na víkendovú demonštráciu v Kolíne nad Rýnom, kde priaznivci Recepa Tayyipa Erdogana vyjadrovali podporu prezidentovi. Agentúru DPA o tom informovali zdroje z politických kruhov.

Otvor článok

WTA: Serena na čele renkingu, Cibulková von z Top 10, K. Kučová 77.

1.8 2016 13:21

ST. PETERSBURG - Americká tenistka Serena Williamsová naďalej vedie svetový rebríček WTA vo dvojhre. Tridsaťštyriročná Serena úraduje na vrchole renkingu dovedna 304. týždeň vo svojej kariére (181. týždeň bez prerušenia), čo znamená historický tretí post. Vedie Nemka Steffi Grafová (377 týždňov) pred Američankou Martinou Navrátilovou (332). V aktuálnom poradí je na druhom mieste Nemka Angelique Kerberová a z piateho na tretie sa zásluhou zisku titulu v kanadskom Montreale posunula Rumunka Simona Halepová.

Otvor článok

Slovenská lekárska komora chce vyššie platy pre lekárov a lepšie podmienky

1.8 2016 13:45

BRATISLAVA - Slovenská lekárska komora (SLK) žiada lepšie pracovné podmienky a vyššie platy pre lekárov. Ako upozornila komora v stanovisku, jedným z mnohých, no o to závažnejších problémov slovenského zdravotníctva je akútny nedostatok lekárov, predovšetkým všeobecných, pediatrov, či lekárov v samotných nemocniciach. Táto situácia má podľa SLK dopad nielen na pacientov a samotných lekárov, ale aj na profesijné organizácie.

Otvor článok

Čína preinvestuje v Argentíne 25 miliárd USD

1.8 2016 13:50

PEKING - Čína pokračuje v ofenzíve v Latinskej Amerike a v blízkej budúcnosti len v Argentíne preinvestuje miliardy USD. Informuje o tom DPA. Krajina sa stane pre Buenos Aires hlavným partnerom v rozvoji energetiky. Uviedol to argentínsky veľvyslanec v Pekingu Diego Guela. Početné projekty sú už naplánované a pochádzajú ešte z funkčného obdobia prezidentky Cristiny Fernándezovej de Kirchnerovej.

Otvor článok

ATP Londýn: Djokovič jasne na vrchole renkingu, Kližan 30., Lacko 99.

1.8 2016 14:10

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič naďalej suverénne figuruje na čele svetového rebríčka ATP vo dvojhre, minulý týždeň si v Toronte prostredníctvom triumfu na úrovni World Tour Masters 1000 pripísal uvedený počet bodov. Druhý je Brit Andy Murray a tretí Švajčiar Roger Federer. Iný Švajčiar Stan Wawrinka sa posunul z piateho na štvrté miesto pred Španiela Rafaela Nadala.

Otvor článok

Tenisový turnaj v Riu bez viacerých hviezd

1.8 2016 14:12

BRATISLAVA - Olympijský tenisový turnaj v Riu de Janeiro poznačí neúčasť mnohých top hráčov. Pre obavy z vírusu Zika nepocestujú do Brazílie Čech Tomáš Berdych, Kanaďan Miloš Raonič, najlepší slovenský singlista Martin Kližan, Rumunka Simona Halepová, Češka Karolína Plíšková ani americkí debloví špecialisti Bob a Mike Bryanovci. Rusku Mariu Šarapovovú pripravil o účasť pod piatimi kruhmi pozitívny test na meldónium.

Otvor článok

Prezidentka Taiwanu sa ospravedlnila pôvodnému obyvateľstvu za kolonizáciu

1.8 2016 14:17

TAJ-PEJ - Taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen sa dnes v mene svojej vlády ospravedlnila pôvodným obyvateľom ostrova za 400 rokov nadvlády a kolonizácie. Informovala o tom agentúra AP s vysvetlením, že až do začiatku holandskej kolonizácie bol Taiwan obývaný rôznymi pôvodnými kmeňmi. Holanďania však potom začali na ostrov privážať pracovnú silu z Číny, čím sa narušila skladba obyvateľstva.

Otvor článok

ZSSK Cargo dosiahol za polrok tohto roka zisk 549.tisíc eur

1.8 2016 14:22

BRATISLAVA - Štátny nákladný dopravca Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) dosiahol za prvý polrok tohto roka zisk vo výške 549.000 eur. Prevádzkový zisk firmy bol pritom za prvých šesť mesiacov tohto roka 15,59 milióna eur.

Otvor článok

Izrael zatkol člena palestínskych bezpečnostných služieb ktorý obchodoval so zbraňami

1.8 2016 14:26

JERUZALEM - Izraelské bezpečnostné sily zatkli "kľúčového priekupníka so zbraňami", ktorý je príslušníkom palestínskych bezpečnostných služieb na západnom brehu Jordánu (v Predjordánsku). Informovala o tom dnes armáda židovského štátu, na ktorú sa odvolala agentúra AP.

Otvor článok

K. Kučová s olympijskou šancou na Rio, čaká v Montreale

1.8 2016 14:44

BRATISLAVA - Slovenská hrdinka predchádzajúceho tenisového týždňa Kristína Kučová čaká v Kanade na verdikt v súvislosti s olympijskými hrami v brazílskom Riu de Janeiro (5. - 21. augusta).

Otvor článok

GM verí, že čínsky trh s autami sa zotavuje a bude výrazne rásť

1.8 2016 14:49

PEKING - Americká automobilka General Motors (GM) verí, že čínsky trh s autami, ktorý je najväčší na svete, sa zotavuje a znova bude výrazne rásť. GM už zareagoval na stúpajúci dopyt klientov v ázijskej krajine po lacnejších vozidlách, najmä v menších čínskych mestách, čo je segment, ktorý zahraničné automobilky často ignorujú. Uviedol to šéf čínskej divízie GM Matt Tsien. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Štatistický úrad pripravuje prvé integrované sčítanie obyvateľov, domov a bytov

1.8 2016 14:52

BRATISLAVA – Spoľahlivé aktualizované vybrané štatistické údaje by mohli byť v budúcnosti k dispozícii neustále, nielen raz za desať rokov ako výsledok sčítania obyvateľov, domov a bytov. V najnovšej informatívnej správe to uvádza Štatistický úrad (ŠÚ) SR .

Otvor článok

WTT: Lacko vo Svetovej lige tímov úspešne len vo štvorhre

1.8 2016 14:56

SPRINGFIELD - Výsledky slovenského tenistu Lukáša Lacka za klub Philadelphia Freedoms v nedeľňajších stretnutiach dvojhry a štvorhry v rámci zámorskej profesionálnej Svetovej ligy miešaných nadnárodných tímov Mylan WTT (základná časť 31. júla - 13. augusta, finále 26. augusta):

Otvor článok

Epidémia sneti slezinnej v Rusku má prvú obeť

1.8 2016 15:15

MOSKVA - Epidémia sneti slezinnej v Rusku si vyžiadala prvú obeť, keď tomuto akútnemu infekčnému ochoreniu podľahlo jedno z troch detí, u ktorých sa nákaza potvrdila. Informovala o tom dnes agentúra Interfax s odvolaním sa na tlačovú službu gubernátora Jamalsko-neneckého autonómneho okruhu (JANAO) na ruskej Sibíri s tým, že obeťou je 12-ročný chlapec.

Otvor článok

Policajný prezident: Situácia s migrantmi na Slovensku je stabilizovaná

1.8 2016 15:18

BRATISLAVA – Napriek zadržaniu 19 migrantov počas uplynulého víkendu na hraniciach s Rakúskom považuje policajný prezident Tibor Gašpar situáciu s utečencami na Slovensku za stabilizovanú. Uviedol to na dnešnom brífingu v Bratislave.

Otvor článok

ATP Trnava: Cervantes jednotkou challengeru

1.8 2016 15:32

TRNAVA - Španielsky tenista Ínigo Cervantes-Huegun, 76. vo svetovom rebríčku k 18. júlu, je predbežnou jednotkou antukového trnavského turnaja ATP Challenger Tour Strabag Open, ktorý sa v areáli TC Empire uskutoční 8. - 14. augusta a bude mať dotáciu 42 500 eur + hospitality. Nasledujú Holanďan Igor Sijsling (115.) a Čech Adam Pavlásek (116.).

Otvor článok

Najdôveryhodnejším pre ľudí je Bugár, najmenej dôveryhodný Procházka

1.8 2016 15:39

BRATISLAVA - Z ôsmich predsedov parlamentných strán najviac ľudí dôveruje Bélovi Bugárovi (Most-Híd), dôveru má u 52 percent respondentov.

Otvor článok

Dubovcová: Školy nie sú pripravené na systematické riešenie šikany

1.8 2016 15:44

BRATISLAVA - Školy nie sú podľa verejnej ochrankyne práv Jany Dubovcovej pripravené systematicky riešiť šikanu. Nevedia, čo majú robiť, keď sa šikana u nich vyskytne, často sú zaskočené, povedala to ombudsmanka dnes na stretnutí s novinármi. Problémom je i to, že pedagógovia často nevedia príznaky šikany "odčítať", preto by sa na to mali študenti pripravovať už na pedagogických fakultách.

Otvor článok

Cez hraničné zábrany v Maďarsku sa dostane takmer štvrtina migrantov

1.8 2016 15:49

BUDAPEŠŤ - Takmer štvrtine migrantov sa podarí ilegálne prekročiť srbsko-maďarské štátne hranice - drvivú väčšinu z nich však zadržia na maďarskom území policajné a vojenské hliadky, píše dnes internetové vydanie denníka Magyar Nemzet.