Lesný požiar na ostrove Euboia v Grécku nie je stále pod kontrolou

NETKY.SK • 1 August 2016, 17:25 • 2 min
Lesný požiar na ostrove Euboia v Grécku nie je stále pod kontrolou

ATÉNY - Grécki hasiči stále nedokázali dostať pod kontrolu rozsiahly lesný požiar, ktorý vypukol ešte v sobotu na ostrove Euboia v Egejskom mori a podľa údajov gréckych médií už zničil porasty na ploche viac ako 20 štvorcových kilometrov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA, podľa ktorej nasadili do boja proti ohňu na tomto druhom najväčšom ostrove Grécka štyri vrtuľníky a štyri ďalšie lietadlá. Hasiči s pozemnou technikou sa na mnohých miestach k požiaru nedostali, keďže horiaci porast sa nachádza v odľahlom horskom teréne.


Úrady zatiaľ upustili od evakuácie mestečka Limni s približne 2000 obyvateľmi na severovýchodnom pobreží Euboie, keďže dnes ustal vietor, vďaka ktorému sa požiar šíril týmto smerom.
Gréckych hasičov momentálne zamestnávajú aj požiare v iných častiach krajiny. Podľa údajov televíznej stanice Skai cez víkend horelo na viac ako 100 miestach, pričom polovica týchto požiarov bola hlásená z obývaných oblastí.


Nebezpečenstvo vzniku požiarov v Grécku zvyšuje v tomto období horúce, suché a veterné počasie. Podľa predpovede miestnych meteorológov má dnes krajinu zasiahnuť ďalšia vlna horúčav s teplotami do 39 stupňov Celzia.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies