V Nigérii zatkli vodcu siete internetových podvodov v objeme 60 miliónov dolárov

NETKY.SK • 1 August 2016, 16:32 • 2 min
V Nigérii zatkli vodcu siete internetových podvodov v objeme 60 miliónov dolárov

KAPSKÉ MESTO - Policajná organizácia Interpol a nigérijské úrady dnes informovali o zadržaní 40-ročného muža, ktorý je podozrivý z toho, že prostredníctvom internetu organizoval finančné podvody v celkovom objeme asi 60 miliónov dolárov. Píše o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Finančné machinácie, ktoré riadil muž identifikovaný ako Mike, postihli stovky ľudí na celom svete, informoval Interpol.

 

Podľa Interpolu muž riadil sieť pozostávajúcu zo 40 ľudí z Nigérie, Malajzie a Juhoafrickej republiky, ktorí využívali malvéry na prelomenie hesiel e-mailových schránok, čím sa dostali k bankovým účtom a osobným údajom. Ich cieľovou skupinou boli strední podnikatelia na celom svete, napríklad v Austrálii, Indii, JAR, Kanade, Malajzii, Rumunsku, Thajsku či USA.

 

Predpokladaného organizátora zločineckej siete a jeho komplica zadržali na juhu Nigérie. Podľa Interpolu vyšetrovatelia voči nim môžu vzniesť obvinenie z počítačového útoku na e-mailové kontá, z účasti v zločineckej organizácii, z konšpirácie a zo získania finančných prostriedkov podvodom. "Mike" je obvinený aj z prania špinavých peňazí v Číne, Európe a USA.

 

Nigérijské vedenie považuje boj proti internetovým podvodníkom za najvyššiu prioritu, keďže tento "biznis" poškodzuje dobré meno krajiny. Z podnetu niekdajšieho prezidenta Oluseguna Obasanja vznikla aj Komisia pre ekonomickú a finančnú kriminalitu, ktorej hlavným cieľom je boj proti takýmto podvodníkom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies