VIDEO Donny McCaslin vydá album venovaný Davidovi Bowiemu

NETKY.SK • 1 August 2016, 16:08 • 2 min
VIDEO Donny McCaslin vydá album venovaný Davidovi Bowiemu

BRATISLAVA - Americký saxofonista Donny McCaslin vydá 14. októbra album Beyond Now.

slovakia

left justify in out

Na nahrávke sa podieľali aj Tim Lefebvre (basgitara), Mark Guiliana (bicie) a Jason Lindner (klávesy). Kvarteto spolupracovalo aj na poslednom albume zosnulého hudobníka a speváka Davida Bowieho s názvom Blackstar (2016). "David Bowie bol vizionár, ktorého šľachetnosť, tvorivý duch a nebojácnosť ostanú so mnou po zvyšok života. Album Beyond Now venujem jemu a všetkým, ktorí ho milovali," uviedol McCaslin v oficiálnom vyhlásení.


Novinka bude obsahovať aj coververzie Bowieho piesní Warszawa a A Small Plot of Land. Druhú menovanú si už je možné vypočuť prostredníctvom služby Soundcloud.


Donny McCaslin vydal v roku 1998 debutový album Exile and Discovery, pričom doteraz ponúkol celkovo jedenásť štúdioviek. Zatiaľ posledná Fast Future vyšla vlani. Spolupracovali s ním napríklad aj Dave Douglas alebo The Maria Schneider Jazz Orchestra. Tri razy ho nominovali na cenu Grammy.

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies