Chameneí: Jadrová dohoda s mocnosťami nepriniesla Iráncom nijaké výhody

NETKY.SK • 1 August 2016, 18:28 • 2 min
Chameneí: Jadrová dohoda s mocnosťami nepriniesla Iráncom nijaké výhody

TEHERÁN - Jadrová dohoda uzavretá medzi Teheránom a šiestimi svetovými veľmocami nepriniesla bežným Iráncom nijaké výhody, uviedol dnes podľa agentúry AP iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí.

slovakia

left justify in out

"Nemalo zrušenie sankcií zmeniť život ľudí? Vidno po šiestich mesiacoch v živote ľudí nejaký hmatateľný účinok?" citovali iránske štátne médiá Chameneího.


Podľa ajatolláha, ktorý má posledné slovo vo všetkých štátnych záležitostiach, Spojené štáty pokračujú v narúšaní hospodárskych vzťahov Iránu s inými krajinami, a to aj napriek uzavretiu prelomovej jadrovej dohody. Teherán údajne nepripustí ďalšie rozhovory s Washingtonom v dôsledku toho, čo Chameneí teraz označil za porušovanie podmienok dohody zo strany Spojených štátov, hoci v minulosti už ďalšie rozhovory vylúčil aj z iných dôvodov.


Realizácia jadrovej dohody medzi Iránom a svetovými mocnosťami - USA, Ruskom, Čínou, Britániou, Francúzskom a Nemeckom - sa začala v polovici januára. Zaväzuje Irán, aby obmedzil svoje jadrové kapacity výmenou za zrušenie medzinárodných ekonomických sankcií.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies