Archív článkov za August 2013, strana 1

Otvor článok

Dopingoví podvodníci budú platiť, odkázal Bubka

1.8 2013 06:19

LONDÝN - Jeden z kandidátov na funkciu prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a držiteľ svetového rekordu v skoku o žrdi Sergej Bubka vyhlásil, že množstvo dopingových prípadov v atletike z ostatného obdobia ukazuje na dobrú prácu príslušných orgánov. Podvodníci zaplatia, dodal Ukrajinec.

Otvor článok

Očakáva sa verdikt nad Berlusconim, môže ísť za mreže

1.8 2013 06:23

RÍM - Taliani vo štvrtok s napätím očakávajú verdikt v procese s expremiérom Silviom Berlusconim, ktorý by mediálneho magnáta mohol vyhnať z parlamentu a oslabiť aj súčasnú krehkú vládnu koalíciu.

Otvor článok

Žilinčania v Rijeke, Hučka nahradil Ali Ceesay

1.8 2013 06:37

RIJEKA 31. júla (SITA) - Po hodinovom lete z Piešťan pristála výprava futbalistov MŠK Žilina v stredu na chorvátskom ostrove Krk, kde na ňu v neďalekej Rijeke čaká vo štvrtok o 19.00 h prvý zápas 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 proti miestnemu HNK.

Otvor článok

Tréner Anglicka Hodgson povedie aj národnú dvadsaťjednotku

1.8 2013 06:43

LONDÝN - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson povedie v jednom prípravnom zápase národný tím do 21 rokov - proti škótskym rovesníkom.

Otvor článok

Bale opustil tréningové centrum Tottenhamu, chce hrať za Real

1.8 2013 06:45

LONDÝN - Waleský futbalový krídelník Gareth Bale opustil v stredu tréningové stredisko anglického klubu Tottenham Hotspur po tom, ako údajne povedal trénerovi Andrému Villasovi-Boasovi o svojom želaní stať sa hráčom španielskeho Realu Madrid.

Otvor článok

Americkí poslanci schválili nové, prísne sankcie voči Iránu

1.8 2013 06:48

WASHINGTON - Americká Snemovňa reprezentantov schválila v stredu nové, prísne sankcie voči iránskemu ropnému priemyslu a ďalším odvetviam.

Otvor článok

Do Bratislavy pricestovali mozgy z celého sveta

1.8 2013 06:52

BRATISLAVA - Do Bratislavy pricestovali "mozgy" s nadpriemerným IQ z celého sveta. Ľudí s inteligenčným kvocientom nad 130 združuje medzinárodná organizácia Mensa. Tá včera v historickej budove Národnej rady SR na Župnom odštartovala európsku konferencia EMAG (Europian Mensa Annual Gathering).

Otvor článok

Odtajnili dokumenty o zbieraní údajov o telefonátoch americkou NSA

1.8 2013 06:56

MOSKVA - Vláda Spojených štátov na internete zverejnila tri dokumenty, obsahujúce podrobnosti o zbieraní údajov o telefonátoch, ktoré realizovala Národná bezpečnostná agentúra (NSA).

Otvor článok

Otec Edwarda Snowdena sa poďakoval Kremľu za ochranu syna

1.8 2013 07:00

MOSKVA - Otec Edwarda Snowdena, bývalého pracovníka amerických tajných služieb z kauzy zverejnenia sledovacích programov, sa poďakoval Kremľu za ochranu svojho syna, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

Otvor článok

WTA Carlsbad:Hingisovej vyšiel návrat po boku Hantuchovej, chce hrať iba štvorhry

1.8 2013 07:05

CARLSBAD - Švajčiarskej tenistke Martine Hingisovej vyšiel návrat do kolotoča WTA po takmer šesťročnej prestávke. V 1. kole štvorhry na hardovom turnaji v kalifornskom Carlsbade spoločne so Slovenkou Danielou Hantuchovou deklasovali nemecko-chorvátsky pár Julia Görgesová, Darija Juraková za 51 minút 6:1 a 6:1.

Otvor článok

WTA Washington: Derby Rybáriková-Čepelová preložili na štvrtok pre dážď

1.8 2013 07:08

WASHINGTON - Slovenské tenisové derby v 2. kole dvojhry na turnaji WTA vo Washingtone medzi Magdalénou Rybárikovou a Janou Čepelovou preložili na štvrtok pre dážď. Rybáriková v metropole USA obhajuje vlaňajší titul.

Otvor článok

WTA Carlsbad: Cibulková neobháji titul, v 1.kole prehrala s Ivanovičovou

1.8 2013 07:10

CARLSBAD - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neobháji vlaňajší titul na hardovom turnaji WTA v kalifornskom Carlsbade. Víťazka minulotýždňového podujatia v Stanforde prehrala v 1. kole dvojhry po prvý raz v kariére so Srbkou Anou Ivanovičovou za 2:04 h v troch setoch 6:4, 3:6 a 2:6.

Otvor článok

Kamery odhalili, že rušňovodiči v Argentíne sa počas jazdy nevenovali riadeniu

1.8 2013 07:14

BUENOS AIRES - Záznamy mikrokamier, ktoré argentínske úrady nariadili inštalovať do kabín vlakov premávajúcich na prímestských železniciach, odhalili rušňovodičov ako v čase, keď sa majú venovať riadeniu, spia, čítajú knihy a používajú mobilné telefóny. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

Otvor článok

Na Kube zabíjal nelegálny alkohol, zomrelo najmenej sedem ľudí!

1.8 2013 07:33

HAVANA - Najmenej sedem ľudí na Kube zomrelo na otravu po požití alkoholu obsahujúceho metyl, pričom ďalších 41 osôb zostáva hospitalizovaných. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

Otvor článok

Vraha nášho vojaka chcú na zozname najhľadanejších zločincov

1.8 2013 07:34

BRATISLAVA - Slovenská vláda by rada dostala vraha slovenského vojaka Lambara Chána z Afganistanu na zoznam najhľadanejších zločincov sveta. Informovala o tom televízia Markíza.

Otvor článok

Vo finále Audi Cupu domáci Bayern proti Manchestru City

1.8 2013 07:40

MNÍCHOV - Futbalisti anglického vicemajstra Manchestru City zvíťazili v úvodnom semifinále mníchovského turnaja Audi Cup nad AC Miláno 5:3. Všetkých osem gólov padlo v prvom polčase, "Citizens" vyhrávali v 36. minúte už 5:0.

Otvor článok

Ďalšia lúpež v Cannes: Vykradli obchod s hodinkami!

1.8 2013 07:45

CANNES - Dvaja lupiči dnes v juhofrancúzskom Cannes prepadli obchod s hodinkami - iba dva dni po neobyčajnej krádeži šperkov v luxusnom hoteli Carlton Intercontinental, uviedla tlačová agentúra DPA.

Otvor článok

Troch odborníkov al-Káidy na výcvik zabilo bezpilotné lietadlo

1.8 2013 07:48

ISLAMABAD - Útok bezpilotným lietadlom v Pakistane usmrtil tento týždeň troch operatívcov al-Káidy, ktorí viedli výcvikový tábor v susednom Afganistane a pripravovali tam militantov na útoky. Jedným z nich bol začiatkom týždňa aj útok na väznicu v Pakistane, pri ktorom oslobodili približne 250 väzňov.

Otvor článok

Dolná snemovňa v Uruguaji schválila vytvorenie legálneho marihuanového priemyslu

1.8 2013 07:51

MONTEVIDEO - Dolná snemovňa uruguajského kongresu v noci nadnes schválila vytvorenie legálneho marihuanového priemyslu, ktorý má prispieť k boju proti organizovanému zločinu v krajine. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Údajného žilinského bossa Salingera už z vrážd neobviňujú

1.8 2013 07:54

BRATISLAVA - Po šiestich rokoch vyšetrovania prokuratúra zbavila údajného bossa žilinského podsvetia Františka Salingera obvinenia z vraždy bývalého policajta Milana Daníška. Informuje o tom denník Sme.

Otvor článok

Rušňovodič vlaku smrti telefonoval so sprievodcom, ktorý kontroloval lístky

1.8 2013 08:13

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Telefonujúcim, ktorý minulý týždeň údajne odpútal pozornosť rušňovodiča španielskeho havarovaného vlaku, bol sprievodca kontrolujúci cestovné lístky v jednom z vozňov. Oznámil to dnes najvyšší súd španielskeho regiónu Galícia. Denník El País zverejnil aj totožnosť sprievodcu - je ním Antonio Martín Marugán. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Pokračuje súdny proces s Manningom, hrozí mu 136 rokov

1.8 2013 08:29

FORT MEADE - Na americkej armádnej základni Fort Meade vo štvrtok pokračuje súdny proces s vojakom Bradleym Manningom, ktorého ešte v utorok v súvislosti s kauzou WikiLeaks uznali vinným zo špionáže.

Otvor článok

AS Rím vyhral nad výberom hviezd MLS na čele s Henrym

1.8 2013 08:47

KANSAS CITY - Futbalisti AS Rím zvíťazili v exhibičnom stretnutí nad výberom hviezd zámorskej MLS 3:1. Tím hviezd okolo kapitána Thierryho Henryho, ktorý zostavil tréner Peter Vermes, veril, že pridá po vlaňajšom triumfe 3:2 nad Chelsea ďalší úspech.

Otvor článok

Košičan sa na ulici mačetou vyhrážal ženám zabitím!

1.8 2013 08:51

KOŠICE - S mačetou v ruke sa 36-ročný muž v utorok (30. júla) večer pred blokom na Podjavorinskej ulici v Košiciach vyhrážal zabitím 27-ročnej Košičanke a jej matke (47), čím u nich vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie.

Otvor článok

Muž chcel prepašovať do lietadla korytnačku, ako hamburger z KFC!

1.8 2013 08:52

PEKING – Láska k zvieratám býva častokrát obrovská. Istý muž identifikovaný ako „pán Li“ natoľko miluje svoju korytnačku, že si ju chcel zobrať do lietadla. Kedže zvieratá spolu s ľudmi v lietadle necestujú Li vymyslel svojmu domácemu miláčikovi špeciálny „prevlek“.

Otvor článok

Minnesota a Rhode Island otvorili sobášne siene aj pre homosexuálov

1.8 2013 08:59

MINNEAPOLIS - Zákony o legalizácii manželstiev homosexuálov vstúpili dnes do platnosti v amerických štátoch Minnesota a Rhode Island. V rámci USA sa tak k tomuto kroku odhodlalo už 13 štátov a hlavné mesto Washington, informovala agentúra AP.

Otvor článok

Prezident Zeman má cukrovku, mal by obmedziť pitie a fajčenie

1.8 2013 09:04

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman trpí cukrovkou a mal by obmedziť niektoré druhy jedál, pitie a fajčenie. Zhodli sa na tom členovia jeho lekárskeho konzília, ktorí sa v stredu zišli na prvom zasadnutí, informoval dnes server Novinky.cz.

Otvor článok

Štát súhlasil s navýšením rozpočtu pre Mochovce

1.8 2013 09:23

BRATISLAVA - Vláda ustúpila väčšinovému akcionárovi v Slovenských elektrárňach, talianskemu Enelu a zvýšila rozpočet na výstavbu jadrovej elektrárne v Mochovciach o ďalších 260 miliónov eur. Informujú o tom v dnešnom vydaní Hospodárske noviny (HN). Účet za elektráreň sa tak dostal približne na 3,25 miliardy eur.

Otvor článok

Z garáže ukradli bicykle, asistovalo pri tom 13-ročné dievča

1.8 2013 09:27

KOŠICE - Policajti Obvodného oddelenia PZ Trhovište vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody obvinili 15-ročného miestneho tínedžera.

Otvor článok

Údajný šéf sýkorovcov Bališ má na krku ďalšie obvinenie z vraždy!

1.8 2013 09:32

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ policajnej Národnej kriminálnej agentúry obvinil tri osoby z trestného činu obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu.

Otvor článok

Randyho Travisa po troch týždňoch prepustili z nemocnice

1.8 2013 09:43

SAN ANTONIO - Amerického country speváka Randyho Travisa vo štvrtok po vyše troch týždňoch prepustili z texaskej nemocnice a poslali ho do rehabilitačného centra. Hospitalizovali ho 7. júla pre kardiomyopatiu spôsobenú vírusom, ktorá mu oslabila a zväčšila srdce.

Otvor článok

Zbabelý Liam Gallagher: Po prevalení aféry sa manželke ani neozval

1.8 2013 09:46

LONDÝN - Britský spevák Liam Gallagher, ktorý tri roky podvádzal manželku Nicole Appleton, sa jej po prevalení aféry ani neozval. Magazínu Grazia to prezradila speváčkina matka Mary.

Otvor článok

Herečka Kristen Bell sa neponáhľa so zhadzovaním kíl po pôrode

1.8 2013 09:52

LOS ANGELES - Americká herečka Kristen Bell sa po pôrode neponáhľa s chudnutím. Tridsaťtriročná hviezda priviedla dcérku Lincoln na svet v marci.

Otvor článok

Výbor NR pre nezlučiteľnosť funkcií udelil tento rok pokuty vyše 107-tisíc

1.8 2013 09:56

BRATISLAVA - Za prvých sedem mesiacov tohto roka udelil parlamentný Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií 48 pokút spolu v hodnote 107.612 eur. TASR o tom informoval jeho predseda Miroslav Beblavý s tým, že ide o historicky najvyšší objem pokút. Po ich zaplatení budú príjmom štátneho rozpočtu.

Otvor článok

Viete, koľko opaľovacieho krému má naozaj význam?

1.8 2013 10:00

BRATISLAVA - doprajte vašej pokožke, aby si na slnko zvykla. V prvých dňoch ju vystavujte slnku len na krátky čas.

Otvor článok

Lucio je po hádke s trénerom na odchode zo Sao Paula

1.8 2013 10:01

SAO PAULO - Bývalý kapitán brazílskej futbalovej reprezentácie Lucio je na odchode z tímu FC Sao Paulo, keď sa dostal do ostrého sporu s trénerom Paulom Autuorim.