Očakáva sa verdikt nad Berlusconim, môže ísť za mreže

NETKY.SK • 1 August 2013, 06:23 • 2 min
Očakáva sa verdikt nad Berlusconim, môže ísť za mreže

RÍM - Taliani vo štvrtok s napätím očakávajú verdikt v procese s expremiérom Silviom Berlusconim, ktorý by mediálneho magnáta mohol vyhnať z parlamentu a oslabiť aj súčasnú krehkú vládnu koalíciu.

slovakia

left justify in out

Trojnásobného predsedu talianskej vlády odsúdili na ročné väzenie za daňové podvody a udelili mu päťročný zákaz poslaneckej činnosti, Berlusconi sa však voči verdiktu odvolal na Najvyššom súde, ktorý teraz rozhodne o jeho osude.

Podľa talianskych médií je však nepravdepodobné, že Berlusconi napokon predsa len skončí vo väzení. V krajine totiž v prípade nižších trestov platia zákony, ktoré starších ľudí chránia od uväznenia. V prípade, že prehrá odvolací súd, však môže skončiť v domácom väzení vo svojej vile v Miláne, prípadne mu môžu nariadiť vykonávanie verejnoprospešných prác. 

Verdikt by mal padnúť už vo štvrtok, na kedy je naplánované posledné dokazovanie a vypočúvanie svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies