Pokračuje súdny proces s Manningom, hrozí mu 136 rokov

NETKY.SK • 1 August 2013, 08:29 • 2 min
Pokračuje súdny proces s Manningom, hrozí mu 136 rokov

FORT MEADE - Na americkej armádnej základni Fort Meade vo štvrtok pokračuje súdny proces s vojakom Bradleym Manningom, ktorého ešte v utorok v súvislosti s kauzou WikiLeaks uznali vinným zo špionáže.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra sa pred vojenským súdom momentálne zameriava na škody, ktoré obvinený spôsobil zverejnením tajných depeší. Obžaloba predvolala asi 20 svedkov, pričom obhajoba sa dostane k slovu 9. augusta. Dvadsaťpäťročného mladíka oslobodil spod obvinení z napomáhania nepriateľovi, je však vinný v ďalších 20 bodoch obžaloby vrátane špionáže. Celkovo mu hrozí viac ako 136-ročný trest za mrežami.

Manninga, ktorý slúžil ako vojenský analytik v Iraku, obviňujú z neoprávneného získania dôverných depeší ministerstva zahraničných vecí USA. Tie mal následne poskytnúť portálu WikiLeaks, ktorý ich zverejnil na svojich stránkach. Depeše obsahovali najrôznejšie vyjadrenia o svetových lídroch a ďalšie citlivé informácie, ktoré vyvolali rozruch v diplomatickej komunite.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies