Výbor NR pre nezlučiteľnosť funkcií udelil tento rok pokuty vyše 107-tisíc

NETKY.SK • 1 August 2013, 09:56 • 2 min
Výbor NR pre nezlučiteľnosť funkcií udelil tento rok pokuty vyše 107-tisíc

BRATISLAVA - Za prvých sedem mesiacov tohto roka udelil parlamentný Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií 48 pokút spolu v hodnote 107.612 eur. TASR o tom informoval jeho predseda Miroslav Beblavý s tým, že ide o historicky najvyšší objem pokút. Po ich zaplatení budú príjmom štátneho rozpočtu.

slovakia

left justify in out

"Ide o najvyššiu sumu, ktorú výbor vo svojej deväťročnej histórii za prvých sedem mesiacov roka vyrubil. S výnimkou roka 2006 ide dokonca o vyššiu sumu, než výbor po iné roky vyrubil za celý rok," zdôraznil Beblavý.

Najnižšia udelená pokuta bola podľa šéfa výboru vo výške 786 eur a bola vyrubená na základe priemernej mzdy v národnom hospodárstve. "Týkala sa tých funkcionárov, ktorí podali majetkové priznanie neskoro alebo vôbec a ktorí mali z verejnej funkcie nižší príjem, ako je priemerná mzda v národnom hospodárstve," vysvetlil Beblavý.  Najvyššia udelená pokuta bola zase vo výške 37.994 eur v prípade poistnej zmluvy Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Dosiahla výšku celoročného platu verejného funkcionára. "Ide zároveň o historicky najvyššiu pokutu, ktorú výbor udelil," dodal šéf výboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies