Na Kube zabíjal nelegálny alkohol, zomrelo najmenej sedem ľudí!

NETKY.SK • 1 August 2013, 07:33 • 2 min
Na Kube zabíjal nelegálny alkohol, zomrelo najmenej sedem ľudí!

HAVANA - Najmenej sedem ľudí na Kube zomrelo na otravu po požití alkoholu obsahujúceho metyl, pričom ďalších 41 osôb zostáva hospitalizovaných. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva zdravotníctva začalo na havanské pohotovosti v pondelok prichádzať veľké množstvo ľudí s príznakmi "ťažkej otravy". Zistilo sa, že postihnuté osoby skonzumovali nelegálne pripravený metylalkohol, známy aj ako metanol.

Ministerstvo dnes ďalej uviedlo, že obete si alkohol zakúpili na čiernom trhu od obchodníka, ktorý ho údajne získal od dvojice zamestnancov farmaceutického priemyslu. Z hospitalizovaných osôb sa osem nachádza vo vážnom stave.

Metanol je najjednoduchším typom alkoholu, ktorý sa používa v laboratóriách. Ide o bezfarebnú prchavú látku s charakteristickou arómou veľmi podobnou etanolu - konzumnému alkoholu. U ľudí môže spôsobiť smrť alebo trvalé poškodenie zdravia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies