WTA Carlsbad: Cibulková neobháji titul, v 1.kole prehrala s Ivanovičovou

NETKY.SK • 1 August 2013, 07:10 • 2 min
WTA Carlsbad: Cibulková neobháji titul, v 1.kole prehrala s Ivanovičovou

CARLSBAD - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neobháji vlaňajší titul na hardovom turnaji WTA v kalifornskom Carlsbade. Víťazka minulotýždňového podujatia v Stanforde prehrala v 1. kole dvojhry po prvý raz v kariére so Srbkou Anou Ivanovičovou za 2:04 h v troch setoch 6:4, 3:6 a 2:6.

slovakia

left justify in out

Od stavu 3:3 v druhom dejstve prehrala s nasadenou sedmičkou deväť gemov v rade. Ivanovičová, ktorá zaznamenala desať es, odplatila Cibulkovej prehry z turnaja o Kremeľský pohár v Moskve a z fedcupovej baráže z bratislavského NTC. V 2. kole čaká bývalú svetovú jednotku americká kvalifikantka Coco Vandewegheová.

Cibulková si napriek skorej rozlúčke s Carlsbadom vo svetovom rebríčku WTA výrazne nepohorší. Body za vlaňajší triumf jej totiž "padli" už začiatkom minulého týždňa. Najbližšie sa zverenka trénera Mateja Liptáka predstaví v kanadskom Toronte, pred záverečným grandslamom sezóny US Open ju čakajú ešte turnaje v amerických mestách Cincinnati a New Haven.

Ivanovičová po prvom víťazstve nad Cibulkovou neskrývala radosť. "Keď som uvidela žreb turnaja v Carlsbade, hovorila som si, že som na 1. kolo dostala jednu z najťažších možných súperiek. Bola som však odhodlaná zabojovať o víťazstvo. Som spokojná nielen s postupom do 2. kola, ale aj s predvedeným výkonom, v druhom a treťom sete som hrala veľmi dobre. Po vypadnutí vo Wimbledone som dva týždne nechytila raketu do rúk. Chodila som do posilňovne a snažila som sa popracovať na sile a kondícii. Robila som všetko pre to, aby som získala väčšiu stabilitu. Zápas s Cibulkovou ukázal, že som na správnej ceste," povedala Ivanovičová pre oficiálnu stránku WTA.       
      
dvojhra - 1. kolo:
Ana Ivanovičová (7-Srb.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 4:6, 6:3, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona