Archív článkov za Jún 2023, strana 3

Otvor článok

Kapacitu škôlok v Liptovskom Mikuláši plánujú rozšíriť o nové triedy

2.6 2023 16:30

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Kapacitu mestských škôlok v Liptovskom Mikuláši chcú v horizonte troch rokov rozšíriť. V pláne je otvoriť dve až štyri nové triedy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Otvor článok

V Liptovskej nemocnici zriadili druhú všeobecnú ambulanciu pre deti

2.6 2023 17:00

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - V Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši zriadili druhú všeobecnú ambulanciu pre deti a dorast. Funkčná je od 1. júna.

Otvor článok

Menej konať a viac byť – existuje protijed na syndróm vyhorenia?

2.6 2023 17:30

Keď na mňa z poličky v kníhkupectve doslova zakričala kniha „Menej konať, viac byť“ Stanislavy Gajdošovej, bolo to stretnutie na prvý pohľad! Už len ten názov ma okamžite drapol za srdce, akoby mi v ňom niečo stislo. Akoby sa práve okolo mňa nastokrát rozzvučala ozvena refrénu môjho vlastného života...

Otvor článok

Bardejovské kúpele očakávajú v tomto roku návštevnosť takmer 30.000 klientov

2.6 2023 18:00

BARDEJOVSKÉ KÚPELE - Návštevnosť Bardejovských kúpeľov za prvých päť mesiacov tohto roka dosiahla približne 47 percent z celkovej obsadenosti. Vlani to bolo za rovnaké obdobie necelých 42 percent. Zástupcovia kúpeľov o tom informovali na piatkovej tlačovej konferencii venovanej otvoreniu kúpeľnej sezóny.

Otvor článok

Petržalka hľadá predajcov počas festivalu Dni Petržalky 2023

2.6 2023 18:30

BRATISLAVA - Bratislavská Petržalka hľadá predajcov počas blížiaceho sa tradičného festivalu Dni Petržalky 2023. Mestská časť preto vyhlásila verejnú obchodnú súťaž. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 7. júna.

Otvor článok

Kia Slovakia má prvé akreditované emisné laboratórium na Slovensku

2.6 2023 19:00

TEPLIČKA NAD VÁHOM - Výrobný závod Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom má prvé akreditované emisné laboratórium na Slovensku. Akreditované zariadenie je vybavené najnovšími technológiami a ovládajú ho kvalifikovaní zamestnanci automobilky. Výsledky emisných testov áut v laboratóriu sú celosvetovo plne akceptovateľné tretími stranami.

Otvor článok

Max Verstappen je najrýchlejší v prvom voľnom tréningu na VC Španielska

2.6 2023 19:30

BARCELONA - V prvom voľnom tréningu na VC Španielska seriálu F1 bol najrýchlejší Holanďan Max Verstappen. Druhý bol Verstappenov tímový kolega Mexičan Sergio Perez a tretí finišoval Francúz Esteban Ocon.

Otvor článok

Kampaň s názvom "Nezabudni na mňa v aute!" pokračuje už šiesty rok

2.6 2023 20:00

Posledných päť rokov v tomto období s pribúdajúcimi teplotami upozorňujeme na preventívnu kampaň z dielne Prezídia Policajného zboru s názvom „NEZABUDNI NA MŇA V AUTE!“. Je to názov kampane, ktorej cieľom je upozorniť na nebezpečenstvo ponechania dieťaťa a domácich maznáčikov v rozhorúčenom aute. Tento rok ju rozbiehame opäť. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

Otvor článok

REPORTÁŽ Speváčka Beáta Dubasová oslávila dve jubileá naraz, Netkám prezradila jej recept, ako nestarnúť!

2.6 2023 21:00

Speváčka Beáta Dubasová patrí medzi stálice slovenskej popmusic. Nestarnúca ikona nedávno oslávila životné jubileum 60 rokov, ku ktorému si nadelila hudobný darček – výberovú LP platňu. Na slávnostnom krste Beátka Netkám prezradila či jej nevadí spievať stále tie isté hity, či pociťuje po 60-tke nejakú zmenu a jej recept, ako nestarnúť!

Otvor článok

Do koncertu v Liptovskom Mikuláši v záhrade múzea jaskyniarstva sa zapoja aj návštevníci

3.6 2023 07:00

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Včera (2. 6.) sa začal víkend otvorených parkov a záhrad sa v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. V sobotu (3. 6.) sa uskutoční aj interaktívny koncert, na ktorý si návštevníci môžu priniesť rôzne hudobné nástroje a zapojiť sa doň.

Otvor článok

Pôrodnosť v Japonsku klesá už siedmy rok po sebe

3.6 2023 08:00

TOKIO - Miera pôrodnosti v Japonsko klesla vlani už siedmy rok po sebe a dosiahla nové minimum, oznámilo v piatok japonské ministerstvo zdravotníctva.

Otvor článok

V Cerovej vrchovine pribudol nový apidomček s ôsmimi včelstvami

3.6 2023 09:00

RATKA - V Letnej doline pri obci Ratka na úpätí Cerovej vrchoviny pribudol nový apidomček s ôsmimi včelstvami. Slúžiť bude na apiterapiu i vzdelávanie mládeže v oblasti života včiel a starostlivosti o ne. Informovala o tom Zuzana Jóbová z krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus.

Otvor článok

Festival Viva Italia v Poprade "zapíše" svoj jubilejný desiaty ročník

3.6 2023 10:00

POPRAD - O dva týždne začína v Poprade jubilejný desiaty ročník festivalu Viva Italia. Konanie festivalu, ktorého program bude zameraný na životný štýl Talianov, bude prebiehať na Námestí sv. Egídia, pričom návštevníci budú môcť navštíviť tamojší taliansky trh už od 7. júna.

Otvor článok

Príliš dobrý na vzťah - ste magnetom pre toxických ľudí?

3.6 2023 10:51

Pýtali ste sa niekedy sami seba - prečo si vždy nájdu mňa! Ľudia, ktorí vedia skvele manipulovať, zneužívať, klamať, vyciciavať partnera vo vzťahu. Sú všade okolo vás, deje sa vám to vo vlastnej rodine, v robote, od šéfov, kamarátov. A možno ste utiekli od jedného toxického partnera, aby ste sa dali dokopy – s ďalším narcisom!

Otvor článok

V Partizánskom vybudujú z plánu obnovy cyklochodník z Luhov do centra

3.6 2023 11:00

PARTIZÁNSKE - Mesto Partizánske z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti SR vybuduje cyklistický chodník. Prepojiť by mal sídlisko Luhy s centrom mesta.

Otvor článok

Navarte si s Netkami! Cesnaková polievka

3.6 2023 12:00

Cesnak má blahodárne účinky na naše zdravie. Práve preto sa mu nepovie nijak inak, len ako liek na všetko. Kedysi, keď ešte neexistovali lieky, si liečivé účinky cesnaku ľudia uvedomovali ďaleko viac. Bolo to prírodné antibiotikum, z ktorého sa robili rôzne tinktúry a kaše.

Otvor článok

Ryanair prepravil za minulý mesiac rekordný počet cestujúcich

3.6 2023 13:00

DUBLIN - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair prepravila minulý mesiac 17 miliónov cestujúcich. To znamená medziročný rast o 10 % a nový rekord. Ten predchádzajúci zaznamenali aerolínie v auguste minulého roka, keď prepravili 16,9 milióna pasažierov.

Otvor článok

Objavte toto leto najzaujímavejšie európske pláže

3.6 2023 14:00

Ak nie ste typ, ktorý sa potrebuje každé leto vracať na to isté miesto a užívať si dovolenku uprostred stále rovnakých kulís, máme pre vás niekoľko inšpiratívnych nápadov, ako vybočiť z vyšliapaných chodníčkov a objaviť na európskom pobreží niečo nové, nečakane krásne...

Otvor článok

Most v Hlohovci bude v nedeľu ráno nakrátko uzavretý

3.6 2023 15:00

HLOHOVEC - Pre nutnosť geodetickej nivelácie bude cestný most ponad Váh v Hlohovci v nedeľu (4.6.) uzavretý od 6.00 do 7.30 h pre akúkoľvek dopravu.

Otvor článok

Na Bratislavskom hrade bude znieť hudobný génius – najrýchlejší klavirista na svete Péter Bence

3.6 2023 15:03

Nevšedný hudobný zážitok uprostred pôsobivých scenérií čaká na Bratislavčanov už zajtra, 4. júna, kedy na Bratislavskom hrade vystúpi geniálny maďarský inštrumentalista Péter Bence.

Otvor článok

Britská libra smeruje k najvýraznejšiemu rastu oproti doláru za šesť mesiacov

3.6 2023 16:00

LONDÝN - Britská libra smeruje v tomto týždni k najvýraznejšiemu rastu oproti doláru za posledný polrok. K posilneniu kurzu britskej meny prispela dohoda v USA o dlhovom strope, najmä však signály, že zvyšovanie úrokových sadzieb v Spojených štátoch by sa mohlo zastaviť skôr než v prípade Británie.

Otvor článok

TOP 10 slovenských podcastov, ktoré sa oplatí počúvať, či už ste doma, v práci alebo na cestách

3.6 2023 17:00

SLOVENSKO - Podcasty sa stali stále populárnejším spôsobom, ako sa informovať, baviť sa, vzdelávať alebo jednoducho len zaplniť nudu. Ak ste fanúšikom podcastov a hľadáte niečo zaujímavé na počúvanie, nezabudnite sa pozrieť na týchto TOP 10 slovenských podcastov, ktoré vás zaručene dostanú svojou kvalitou, zábavou či hodnotným obsahom.

Otvor článok

Slovenská filharmónia uvádza organový recitál M. Vrábla

3.6 2023 18:00

Bratislava - Slovenská filharmónia (SF) pozýva na záverečný organový recitál v aktuálnej sezóne. V Koncertnej sieni SF sa v nedeľu 4. júna predstaví popredný slovenský organista Marek Vrábel, ktorý je od roku 2019 riaditeľom Cirkevného konzervatória v Bratislave. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Otvor článok

Bratislavský závod Volkswagen Slovakia pripravil deň otvorených dverí

3.6 2023 19:00

Bratislava - V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia sa v sobotu začal deň otvorených dverí. Na programe sú prehliadky hál, vystúpenia hudobných interpretov, aktivity pre deti, atrakcie a občerstvenie.

Otvor článok

Rozbehnutý Toporcer si nedával servítku pred ústa: "Potom si to môžem dať s Vietnamcom!"

3.6 2023 19:30

V rámci Media Day sa konala tlačová konferencia pred turnajom RFA 11. Obaja predstavitelia hlavného zápasu Dominik Humburger a Nenad Avramovič sa jej nezúčastnili, no slávu pre seba si ukradol predovšetkým talentovaný Dominik Toporcer. Ten sa vyjadril na adresu možného titulového zápasu a spomenul aj svojho potenciálneho súpera Tobiasza Leho. RFA 11 sa uskutoční 10. júna v bratislavskom Dome Športu. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Otvor článok

Španielsky futbalista Asensio odchádza z Realu Madrid: "Rozhodol som sa vydať novým smerom"

3.6 2023 20:00

MADRID - Španielsky futbalista Marco Asensio v sobotu potvrdil svoj odchod z Realu Madrid.

Otvor článok

Robert De Niro je otcom vo filme aj v živote, vychutnajte si ho v novinke Toto je môj foter!

4.6 2023 07:00

Herecká legenda a dvojnásobný držiteľ Oscara vo svojich 79-tich rokoch dokazuje, že ešte rozhodne nepatrí do starého železa. Len nedávno sa mu narodilo siedme dieťa a aj napriek pokročilému veku nakrúca jeden film za druhým. Slovenských divákov rozosmeje v novej komédii s názvom Toto je môj foter. Predstaví sa v nej v úlohe prostorekého Taliana, ktorý svojho syna sprevádza na stretnutí s jeho nádejnými svokrovcami. Kvôli úlohe si De Niro naštudoval povolanie kaderníka a naučil sa dokonca robiť melír!

Otvor článok

Ukrajinský prezident Zelenskyj hovorí, že Ukrajina je pripravená na protiofenzívu

4.6 2023 08:00

KYJEV - Ukrajina je pripravená spustiť dlho očakávanú protiofenzívu s cieľom oslobodiť Ruskom okupované územie.

Otvor článok

Literárny festival Slovesná jar bude opäť multižánrovým festivalom. Ponúkne 15 programových blokov na viacerých miestach Martina a Vrútok

4.6 2023 09:00

MARTIN - Najstarší slovenský literárny festival Slovesná jar ponúkne od 6. do 8. júna pätnásť programových blokov na viacerých miestach Martina a Vrútok.

Otvor článok

Najvyšší hotel, najväčšie jazero, najšikmejšia stavba... – zažite dovolenku slovenských superlatívov!

4.6 2023 10:00

Slovensko sa môže pochváliť naozaj mnohými unikátmi, či už v oblasti prírody, architektúry, histórie, alebo ďalších zážitkov, ktoré môžu urobiť tento rok vaše leto nezabudnuteľným. Vydajte sa s nami po stopách zaujímavých superlatívov a urobte si tie „naj“ slovenské prázdniny!

Otvor článok

Navarte si s Netkami! Lasagne s mletým mäsom a orechami

4.6 2023 12:00

Lasagne sú talianskou pochúťkou, ktorú si Slováci veľmi obľúbili. Najlepšie sú lasagne, ktoré nemusíme predvárať iba ich navrstvíme a za 30 minút sa krásne spravia v rúre.

Otvor článok

Na Bratislavskom hrade sa budúci týždeň stretnú prezidenti krajín B9

4.6 2023 13:00

BRATISLAVA - Na Bratislavskom hrade sa v utorok (6. 6.) zídu prezidenti krajín Bukureštskej deviatky (B9). Lídri budú rokovať o viacerých otázkach spojených s bezpečnosťou krajín vrátane Slovenska a "o dosahoch pokračujúcej ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.

Otvor článok

Benzema opustí po sezóne Real Madrid: "Vždy to bude jeho domov"

4.6 2023 14:00

MADRID - Karim Benzema opustí po skončení tejto sezóny Real Madrid. Tridsaťpäťročného Benzemu tento týždeň spájali s lukratívnym prestupom do Saudskej Arábie.

Otvor článok

Minulosť napísala neuveriteľné veci. Toto je 11 faktov z histórie, ktorým nebudete chcieť veriť

4.6 2023 16:00

Myslíme si, že vieme všetko, alebo aspoň väčšinu, ale keď sa nakoniec ocitneme priamo pred novými informáciami, znovu a zasa si uvedomíme, že ani celý život nestačí na nazbieranie odpovedí. Výlet do histórie je poučný, zábavný, otvára dvere do sveta, ktorý nepoznáme a už nikdy ani nespoznáme, ponúka nám pravdu, že ľudia sú a vždy boli všelijakí.

Otvor článok

Packeta umožňuje posielať zásielky pomocou samoobslužných boxov

4.6 2023 17:30

Bratislava - Na posielanie zásielok už nemusíte stáť v dlhých radoch a vypisovať množstvo podacích lístkov. Packeta, ako prvá na Slovensku, umožňuje posielať si vzájomne zásielky aj pomocou svojich samoobslužných Z-BOXov. Využiť na to môžete ktorýkoľvek z 1 700 Z-Boxov na Slovensku. Túto novú službu Packeta spúšťa súčasne cez svojich 6 300 Z-Boxov v troch krajinách naraz.

Otvor článok

Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále Roland Garros: "Zatiaľ môj najlepší výkon"

4.6 2023 18:00

PARÍŽ - Srb Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V nedeľu si poradil na parížskej antuke s Juanom Pablom Varillasom z Peru 6:3, 6:2, 6:2.