Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále Roland Garros: "Zatiaľ môj najlepší výkon"

NETKY.SK • 4 Jún 2023, 18:00 • 2 min
Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále Roland Garros: "Zatiaľ môj najlepší výkon"

PARÍŽ - Srb Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V nedeľu si poradil na parížskej antuke s Juanom Pablom Varillasom z Peru 6:3, 6:2, 6:2.

slovakia

left justify in out

Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V nedeľu si v pozícii nasadenej trojky poradil na parížskej antuke s Juanom Pablom Varillasom z Peru 6:3, 6:2, 6:2.

 

Djokovič vstúpil do zápasu lepšie, keď dvakrát zobral súperovi servis a aj keď vzápätí stratil svoj, získal set 6:3. Druhý a tretí priniesol rovnaký priebeh, Srb si vytvoril náskok a doviedol duel do víťazného konca. Na turnaji stále nestratil ani set a štrnástykrát v sérii sa predstaví vo štvrťfinále. "V prvom rade chcem poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí ma prišli podporiť. Zápas bol dobrý po všetkých stránkach. Bol to prvý zápas s Juanom a viem o ňom, že je špecialistom práve na antuku. Vedel som, že musím zbierať body, byť aktívny a nenechať ho hrať dlhé výmeny. Myslím si, že som previedol zatiaľ môj najlepší výkon na turnaji," povedal Djokovič v pozápasovom rozhovore.

 

Pre Srba to bol 60. duel v osemfinále grandslamu, prehral len päťkrát: "Stojí za tým veľa práce. V súčasnej dobe to vnímam inak, ako pred desiatimi rokmi. Musím sa viac starať o svoje telo, stojí ma to viac síl. Stále mám motiváciu a to ma poháňa ďalej." Jeho ďalším súperom bude Rus Karen Chačanov, ktorý v pozícii nasadenej jedenástky zvíťazil nad Talianom Lorenzom Sonegom 1:6, 6:4, 7:6 (7), 6:1. Chačanov sa tak po druhý raz dostal medzi najlepšiu osmičku, v roku 2019 prehral s Rakúšanom Dominicom Thiemom.

 

muži - dvojhra - osemfinále: Novak Djokovič (Srb.-3) - Juan Pablo Varillas (Peru) 6:3, 6:2, 6:2, Karen Chačanov (Rus.-11) - Lorenzo Sonego (Tal.) 1:6, 6:4, 7:6 (7), 6:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona