Ryanair prepravil za minulý mesiac rekordný počet cestujúcich

NETKY.SK • 3 Jún 2023, 13:00 • 2 min
Ryanair prepravil za minulý mesiac rekordný počet cestujúcich

DUBLIN - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair prepravila minulý mesiac 17 miliónov cestujúcich. To znamená medziročný rast o 10 % a nový rekord. Ten predchádzajúci zaznamenali aerolínie v auguste minulého roka, keď prepravili 16,9 milióna pasažierov.

slovakia

left justify in out

Ryanair doteraz prekonal za jeden mesiac hranicu 16 miliónov prepravených cestujúcich iba dvakrát. Okrem augusta 2022 ešte mesiac predtým, keď počet prepravených pasažierov dosiahol 16,8 milióna. V letných mesiacoch tohto roka firma počíta s obmedzením niektorých letov. Dôvodom je meškanie dodávok nových strojov od americkej spoločnosti Boeing.

 

Napriek tomu v prípade celoročného počtu prepravených cestujúcich írske aerolínie svoju prognózu nemenili. Naďalej predpokladajú, že za celý obchodný rok 2023/2024, ktorý sa skončí v marci, prepravia 185 miliónov cestujúcich. Na porovnanie, v obchodnom roku 2022/2023 prepravila spoločnosť 169 miliónov pasažierov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies