Na Bratislavskom hrade sa budúci týždeň stretnú prezidenti krajín B9

NETKY.SK • 4 Jún 2023, 13:00 • 2 min
Na Bratislavskom hrade sa budúci týždeň stretnú prezidenti krajín B9

BRATISLAVA - Na Bratislavskom hrade sa v utorok (6. 6.) zídu prezidenti krajín Bukureštskej deviatky (B9). Lídri budú rokovať o viacerých otázkach spojených s bezpečnosťou krajín vrátane Slovenska a "o dosahoch pokračujúcej ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Na Bratislavskom hrade sa v utorok (6. 6.) zídu prezidenti krajín Bukureštskej deviatky (B9). Lídri sa stretnú ôsmykrát, aby zladili svoje pozície pred riadnym summitom NATO. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

 

"Na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej pricestujú do Bratislavy prezidenti Bulharska, Česka, Estónska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Poľska a Rumunska," priblížil. Na stretnutí sa má zúčastniť aj generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg. Lídri budú na Bratislavskom hrade rokovať o viacerých otázkach spojených s bezpečnosťou krajín vrátane Slovenska a "o dosahoch pokračujúcej ruskej vojenskej agresie na Ukrajine špecificky na východoeurópske krajiny," doplnil Strižinec.

 

Skupina B9 vznikla z iniciatívy prezidentov Poľska a Rumunska a prvé stretnutie lídrov sa uskutočnilo v Bukurešti v roku 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies