Na Bratislavskom hrade bude znieť hudobný génius – najrýchlejší klavirista na svete Péter Bence

NETKY.SK • 3 Jún 2023, 15:03 • 2 min
Na Bratislavskom hrade bude znieť hudobný génius – najrýchlejší klavirista na svete Péter Bence

Nevšedný hudobný zážitok uprostred pôsobivých scenérií čaká na Bratislavčanov už zajtra, 4. júna, kedy na Bratislavskom hrade vystúpi geniálny maďarský inštrumentalista Péter Bence.

slovakia

left justify in out

Dnes 33-hudobný zázrak – klavirista, skladateľ a producent povýšil hru na klavír do celkom nových, priam nebeských výšin a získal si tak srdcia laikov aj vážených odborníkov po celom svete.

 

Celý internet pobláznil svojimi klavírnymi verziami hitov od Michaela Jacksona, Queen, či Sie, za päť rokov jeho videá na youtube získali 1,2 miliardy pozretí a milióny fanúšikov. Len jeho verzia Despacito mala 60 miliónov pozretí.

 

img

 

Svojou revolučnou hrou na klavíri, vďaka ktorej si vyslúžil zápis do Guinessovej knihy ako najrýchlejší klavirista na svete (za minútu dokáže udrieť na 765 klávesov) už v tak mladom veku stihol ovplyvniť nastupujúce generácie hráčov. Péter Bence je nielen rýchly, ale aj mimoriadne inovatívny, s nezameniteľným úderným a energickým štýlom hrania. V Bratislave sa predstaví na hradnom nábreží 4. 6. o 20.00 v rámci koncertnej šnúry „Awesome Piano“ a určite opäť dokáže magicky zotrieť hranice medzi klasikou a popom.

Tento hudobný zázrak hrá už od svojich dvoch rokov, keď začal vyťukávať na klavíri pesničky svojich obľúbených kreslených rozprávok, svoju prvú skladbu zložil ako 7-ročný.

 

img

 

Študoval na Hudobnej akadémii Franza Liszta v Budapešti, neskôr pokračoval na prestížnej Berklee College v USA. Za posledné roky navštívil viac ako 40 krajín a prešiel 4 kontinenty, Bratislavčania sa teda môžu tešiť naozaj na výnimočný hudobný zážitok!

 

https://peterbence.com/

 

Despacito v podaní Pétera Benceho:

https://www.youtube.com/watch?v=GmtTDvNcXcU&list=RDEMRAa4Ct3UdD8BcATNP4pc1A&start_radio=1

 

vstupenky:

https://vstupenky.maxiticket.sk/koncert-peter-bence-2023-bratislava?fbclid=IwAR1N7BqD5KYJGuiYcKDqtE5vTElLyW8G7IE5ts1zjfyaKt8vy1TVRqDiLYk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies