REPORTÁŽ Speváčka Beáta Dubasová oslávila dve jubileá naraz, Netkám prezradila jej recept, ako nestarnúť!

NETKY.SK • 2 Jún 2023, 21:0 • 2 min
REPORTÁŽ Speváčka Beáta Dubasová oslávila dve jubileá naraz, Netkám prezradila jej recept, ako nestarnúť!

Speváčka Beáta Dubasová patrí medzi stálice slovenskej popmusic. Nestarnúca ikona nedávno oslávila životné jubileum 60 rokov, ku ktorému si nadelila hudobný darček – výberovú LP platňu. Na slávnostnom krste Beátka Netkám prezradila či jej nevadí spievať stále tie isté hity, či pociťuje po 60-tke nejakú zmenu a jej recept, ako nestarnúť!

slovakia

left justify in out

 

Speváčka Beáta Dubasová má na konte množstvo úspešných koncertov a desiatky hitov, ktoré si spievajú ľudia naprieč generáciami po celom Slovensku. O hudobnej kariére snívala už ako malé dievčatko a preto je šťastná, že sa jej to splnilo. Spolu so 60-kou oslávila aj 40 rokov na hudobnej scéne.

 

„Pre speváka je šťastie mať hity. Občas dostanem otázku, či mi neprekáža spievať stále tie isté pesničky. No nie, neprekáža, to je práve to výnimočné. Nie každý má to šťastie a ja si to uvedomujem. Keď som začínala, začínalo so mnou veľa speváčok. Nie je jednoduché byť 40 rokov na scéne. Raz si hore, raz si dole. A keď si niekto pustí a zaspieva so mnou pesničku aj po toľkých rokoch, tak je to fantastické. Ja si to nesmierne vážim,“ vyznala sa Netkám Beáta Dubasová.

 

img

 

Beáta vydala doteraz štyri LP platne. Novu vinylovú kompiláciu Vráť mi tie hviezdy XII najväčších hitov pokrstili textár Ľuboš Zeman, publicista Juraj Čurný a novinárka a spisovateľka Marika Eisler Studeničová.

 

„Veľmi sa teším z novej vinylovej výberovej platne. Ďakujem môjmu domovskému vydavateľstvu Opus, že mi pripravili milé prekvapenie k narodeninám. Rovnako ďakujem aj všetkým zúčastneným autorom a hudobníkom, ktorí sa na pesničkách podieľali a samozrejme Jurajovi Čurnému, ktorý veľmi citlivo povyberal piesne na LP. Bonusová záverečná pieseň Pierko pravdy autorov Vaša Patejdla a Ľuboša Zemana je singlovou novinkou, ktorou zároveň symbolicky nadväzujeme na našu spoluprácu po 30-tich rokoch od Modrého albumu. Ďakujem všetkým svojim fanúšikom a prajem príjemné počúvanie," hovorí k albumu s radosťou Beáta Dubasová.

 

Album dramaturgicky zostavil Juraj Čurný, ktorý vybral najväčšie Beátine hity Sme také, aké sme, Dievča z reklamy, Účesy, Za dverami mojej izby vrátane titulnej piesne Vráť mi tie hviezdy, ktorá tento rok tiež oslavuje - jubilejných 30 rokov.  

 

img

 

„Znovuzrodený a v súčasnosti najobľúbenejší formát „hmotného" šírenia hudby – vinylová LP platňa so svojimi časovými limitmi a aj s potrebnou prestávkou na jej otočenie – si logicky vyžiadal trochu iný dramaturgický prístup. K dispozícii som dostal 12 miest rovnomerne rozložených na obe strany. Do nich som sa pokúsil zakomponovať všetky podoby Beátinej tvorby a jej variácií na tému popová pesnička. Vychutnajte si esenciu jej doterajšej tvorby v tom nádhernom a osvedčenom vinylovom formáte – vybrať platňu z obalu, položiť ju na tanier gramofónu, umiestniť prenosku na začiatok, pohodlne sa usadiť a ďalej je to len podľa vlastných predstáv. Som presvedčený, že je čo vychutnávať," Juraj Čurný.

 

img

Čerešničkou na torte je nahrávka úplne novej piesne Pierko pravdy, ktorú pre Beátu napísali majstri svojho remesla Vašo Patejdl a Ľuboš Zeman.

 

„Beátku som objavil na Košickom poklade, kde som s Palom Danišovičom sedel v porote. A vtedy som si povedal, toto je úžasný talent, ktorý sa musí dostať do éteru. A tak som vytvoril trio Dubasová, Danišovič, Spišiak. A ja som to tak z diaľky sledoval, koľko piesní už vytvorili. Mal som však opciu, že keď budem chcieť, kedykoľvek môžem do toho textársky vstúpiť. A potom prišla Bratislavská lýra a my sme s Vašom Patejdlom hľadali speváčku do duetu. A tak sme napísali Muzikantské byty, ktorá vyhrala cenu novinárov,“ spomína textár Ľuboš Zeman.

 

img

 

Beáta Dubasová vyzerá fantasticky a roky by jej vďaka mladistvému vzhľadu a živej povahe nikto neuhádol. „Po 60-tke nepociťujem žiadnu zmenu, všetko je v pohode. Ani po 50-tke som žiadnu zmenu nepociťovala. Možno je to tými pesničkami, robia mi radosť. Ako keby tá hlava neprijímala ten vek. A návod ako nestarnúť? Chodím rada peši, nepijem, nefajčím, mám 30 rokov stabilný vzťah. Myslím si, že aj gény sú v tom, nič špeciálne však nerobím. Treba sa o seba starať, ale nič špeciálne. Počula som o sebe, že mám kadejaké plastiky, ale nie je to pravda. Ja si želám, len aby som bola zdravá, všetko ostatné už mám a čo nemám, to nepotrebujem...,“ uzatvára sympatická Beátka.

 

Pozrite si lyrics video k novinke Pierko pravdy: 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona