Do koncertu v Liptovskom Mikuláši v záhrade múzea jaskyniarstva sa zapoja aj návštevníci

NETKY.SK • 3 Jún 2023, 7:0 • 2 min
Do koncertu v Liptovskom Mikuláši v záhrade múzea jaskyniarstva sa zapoja aj návštevníci

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Včera (2. 6.) sa začal víkend otvorených parkov a záhrad sa v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. V sobotu (3. 6.) sa uskutoční aj interaktívny koncert, na ktorý si návštevníci môžu priniesť rôzne hudobné nástroje a zapojiť sa doň.

slovakia

left justify in out

Víkend otvorených parkov a záhrad sa v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši začal už v piatok.

 

Ako informovala Eva Mauritzová z múzea, žiaci budú zážitkovou formou spoznávať biodiverzitu záhrad. Zapojiť sa môžu aj do interaktívneho koncertu, ktorý pripravila súkromná základná umelecká škola. Program bude pokračovať aj počas víkendu. "V sobotu 3. júna pozývame do našej záhrady rodiny s deťmi i jednotlivcov. Na koncert, ktorý sa začne o 16.00 h, si deti môžu priniesť rôzne hudobné nástroje - rapkáče, píšťalky alebo aj obyčajné drevené paličky, a zapojiť sa," priblížila Mauritzová. Dodala, že v nedeľu (4. 6.) bude exteriér múzea voľne prístupný verejnosti bez programu.

 

Celý víkend bude možné navštíviť záhradu múzea od 10.00 h do 17.00 h. Organizátor Víkendu otvorených parkov a záhrad na Slovensku je Národný trust, n. o. Cieľom kultúrno-výchovného podujatia je prezentovať hodnoty parkov a záhrad verejnosti a viesť ľudí k ich aktívnej ochrane.

 

img

plagát podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona