TOP 10 slovenských podcastov, ktoré sa oplatí počúvať, či už ste doma, v práci alebo na cestách

NETKY.SK • 3 Jún 2023, 17:00 • 2 min
TOP 10 slovenských podcastov, ktoré sa oplatí počúvať, či už ste doma, v práci alebo na cestách

SLOVENSKO - Podcasty sa stali stále populárnejším spôsobom, ako sa informovať, baviť sa, vzdelávať alebo jednoducho len zaplniť nudu. Ak ste fanúšikom podcastov a hľadáte niečo zaujímavé na počúvanie, nezabudnite sa pozrieť na týchto TOP 10 slovenských podcastov, ktoré vás zaručene dostanú svojou kvalitou, zábavou či hodnotným obsahom.

slovakia

left justify in out

Slovenský podcastový svet sa rýchlo rozvíja a prináša veľmi širokú škálu jednotlivých podcastov pre každého. Akýkoľvek je váš záujem, existuje podcast, ktorý vám môže ponúknuť zábavu, poučenie alebo inšpiráciu. Preto sme vám pripravili zoznam desiatich najlepších slovenských podcastov, ktoré stojí za to počúvať.

 

1. Dejepis inak

 

Názov podcastu presne zodpovedá obsahu. Nečakajte tak klasický dejepis s nudnými hodinovými historickými prednáškami. YouTuberka Sandra je vyštudovaná učiteľka v odbore dejepis a filozofia a ponúkne vám odpovede na najzaujímavejšie otázky, ktoré vás vždy zaujímali z histórie či iných spoločenských vied.

 

img

 

2. Today, Explained

 

Kanál Vox sa častokrát prezentuje ako noviny 21. storočia. Konkrétne sa portál venuje tvorbe príspevkov o politike, svetových udalostiach, vede, ale aj ekonomike a populárnej kultúre. Ich výborné videá nájdeme na YouTube kanáli, no nechýbajú tiež dokumentárne série na Netflixe či správy v podobe podcastu.

 

img

 

3. Braňo Závodský Naživo

 

Braňo Závodský je ostrieľaný a obľúbený moderátor politických rozhovorov. Na rozdiel od iných podobných relácií, je Braňo Závodský Naživo súbor ostrých interview, v ktorých moderátor svojim hosťom nič nedaruje. Myslí sa to samozrejme v pozitívnom slova zmysle, keďže práve séria ostrejších otázok sa vie častokrát dostať k odpovedi, ktorá sa približuje k pravde. Cieľom podcastu je klásť jasné otázky a vyžadovať priame odpovede.

 

img

 

4. Rozhovory ZKH

 

Novinárka Zuzana Kovačic Hanzelová niekoľkokrát do týždňa spovedá politikov, umelcov, vedcov či iné zaujímavé osobnosti na aktuálne spoločenské témy. Či už sú to interrupcie, zahranično-politická orientácia či aktuálne plány mesta Bratislava, rozhovory s ľuďmi, ktorých sa tieto témy týkajú, vám dajú odpovede.

 

img

 

5. Lužifčák podcast

 

Gabo Žifčák a Jakub Lužina sú známi stand-up komici, ktorí vystupujú v rámci šou Silné reči. Pred takmer dvomi rokmi prišli s podcastom Lužifčák, v ktorom spovedajú známe osobnosti. Nejde však o klasické rozhovory, ale o vtipne vedenú diskusiu o čomkoľvek na rôzne témy a s neohraničenou dĺžkou. Aj z tohto dôvodu trvá jeden podcast pokojne aj dve hodiny. Každá epizóda však stojí za to.

 

 

img

 

6. Jauuu, PS: to bolelo

 

Ďalším vtipným podcastom je Jauuu, PS: to bolelo, no tento je možno trocha viacej zameraný pre ženy. Každý týždeň sa v ňom rozoberá nejaká vzťahová téma. O vtipnú stránku sa postarajú moderátorky Petra Polnišová a Evelyn (Eva Kramerová), ktoré sa polovicu každej epizódy smejú a vy sa smejete s nimi, keďže príhody, ktoré čítajú a ich komentáre vám nedajú inú možnosť.

 

img

 

7. Denník N podcast

 

Jedn z najpopulárnejších slovenských mienkotvorných denníkov ponúka bohatú ponuku podcastov, ktoré okrem denného zhrnutia dňa, aj rôzne zaujímavé podcasty na tému aktuálnej ekonomiky, ale aj na iné témy ako rodina či náboženstvo.

 

img

 

8. podgast by Čoje

 

Keď chcete výbornú recenziu na jedlo, po ktorej ostanete väčšinou hladný, odporúčame sledovať blogera Čoje, ktorý svoje dojmy z jednotlivých jedál s detailnými opismi uverejňuje na sociálnej sieti Instagram. Čoje v spolupráci s portálom Refresher začal s nahrávaním vlastného gastronomického podcastu, do ktorého si pozýva rôznych zaujímavých hostí.

 

img

 

9. Sector.sk podcast

 

Podcast od hráčov pre hráčov, kde sú nosnou témou videohry. Sector.sk je slovenský podcast, ktorý vydáva redakcia rovnomenného webu o videohrách. Pokiaľ ste fanúšikom technológií či hardvéru, tak tento podcast je taktiež pre vás.

 

img

 

10. vražedné psyché

 

Posledným pocastom na našom zozname je trochu netradičnejší, ale o to viac zaujímavý podcast. S podcastom vraždené psyché môžeme nahliadnuť do mysle niektorých sériových vrahov. Stojí za ním nadšenec detektívok Richard Mažonas, ktorého stálym hosťom je MUDr Svetozár Droba, dlhoročný súdny znalec v oblasti psychológie. Spolu vám poskytnú náhľad do psychopatických zmýšľaní a pohnútok známych aj neznámych vrahov a zločincov.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies