Objavte toto leto najzaujímavejšie európske pláže

NETKY.SK • 3 Jún 2023, 14:00 • 2 min
Objavte toto leto najzaujímavejšie európske pláže

Ak nie ste typ, ktorý sa potrebuje každé leto vracať na to isté miesto a užívať si dovolenku uprostred stále rovnakých kulís, máme pre vás niekoľko inšpiratívnych nápadov, ako vybočiť z vyšliapaných chodníčkov a objaviť na európskom pobreží niečo nové, nečakane krásne...

slovakia

left justify in out

Európa je úžasná tým, že ponúka rôzne druhy letných dovoleniek – od pohodlných rodinných „all inclusive“ pobytov cez nádherné divoké prírodné scenérie, letoviská plné nočného života až po skryté romantické útočiská ako stvorené na úplný reset hlavy a načerpanie nových síl. Nájdite si tento rok nový kúsok prímorského raja, do ktorého sa zamilujete...

 

Korzika, Francúzsko – ostrov krásy

Štvrtý najväčší ostrov Stredozemného mora sa nie nadarmo prezýva aj ostrovom krásy. Je najzelenší, najrozmanitejší, nádherne hornatý, historický a ponúka aj dych berúce pláže. Útesy, dramaticky padajúce do tyrkysových vôd, skalnaté polostrovy, kde sa môžete vydať na nekonečné prechádzky, nádherné kamenné dedinky... to všetko urobí z pobytu na Korzike nezabudnuteľnú dovolenku. Na juhu ostrova v Porto Vecchio nájdete údajne jednu z najkrajších pláží Európy – Santa Giulia. Bielučký piesok, priezračná voda, vôňa pínií... skutočný raj na zemi!

img

Korzika

 

 

Malaga, Španielsko – na pobreží plnom slnka

Úchvatné pobrežie Malagy, alebo Costa del Sol – Pobrežie Slnka ponúka známe letoviská, kam sa každý rok hrnú turisti z celého sveta. No keď si dáte námahu, nájdete tu aj nádherné romantické pláže pri rybárskych dedinkách, obmývané tyrkysovým Stredozemným morom. Jednou z takých je Playa del Peñón del Cuervo s úchvatnou obrovskou skalou, rozdeľujúcou ju na dve časti. Nie je to miesto búrlivého nočného života, o to väčšiu romantiku si tu zažijete pri západe slnka okolo plápolajúceho ohňa, pochutnávajúc si na opekaných sardinkách.

 

img

Lefkada

 

Lefkada, Grécko  - kozia pláž

V krajine nespočítateľných ostrovov – tak veľa ich má – si ťažko vybrať ten najkrajší. Každý z gréckych ostrovov ponúka niečo iné. No čo tak vybrať sa tento rok na Lefkadu v Iónskom mori? Ostrov je blízko západného pobrežia pevniny, dá sa tam dostať aj po moste autom a okrem krásnych pláží ponúka aj majestátne starobylé kláštory, pamiatky, múzeá... Nájdite uprostred tejto krásy jednu z najkrajších pláží Grécka – Porto Katsiki, ktorá bola kvôli strmým svahom kedysi prístupná iba horským kozám! Dnes si tento raj na juhu Európy môžete vychutnať vďaka dobudovanej infraštruktúre aj vy!

 

Vis, Chorvátsko – poklad na juhu

Za „naše more“ stále považujeme to chorvátske. Je blízko, rozumejú nám tam a je to stále najčastejšia voľba Slovákov, kam ísť do zahraničia. Ak chcete vyskúšať niečo nové, zájdite si na jeden z najvzdialenejších ostrovov na juhu Chorvátska – Vis. Objavíte tu pláž Stiniva, ktorá bola podľa European Best Destinations vyhlásená za jednu z najkrajších pláží Európy. Zátoka Stiniva vás ohúri svojou nádhernou prírodnou scenériou s vysokými ústesmi, tvoriacimi unikátny kamenný vstup do mora.

 

img

Malaga

 

Sardínia, Taliansko – tajná pláž čajok

Cala dei Gabbiani možno nie je až taká známa ako iné sardínske pláže, no o to viac vás uchváti! Nájdete ju na východnom pobreží ostrova a hovoria o nej aj ako o najkrajšej pláži Sardínie. Ocenia ju najmä romantici, veď ide o dokonale skrytý kúsok raja, kam sa dostanete iba loďou. Pláž z bielych kamienkov, tyrkysové vody, pokoj, slnko... odtiaľto sa vám už nebude chcieť vrátiť!

 

Dhermi, Albánsko – ukrytý klenot riviéry

Napriek svojej rozporuplnej povesti ponúka dnes Albánsko jednu z najzaujímavejších letných dovoleniek. Okrem zaujímavých hradov a historických pamiatok sa dnes pýši aj svojou riviérou, nazývanou aj Bregu, núkajúcou 450 kilometrov pobrežia. Malebné dedinky, olivové hájiky, starobylé ruiny, ale aj piesočné pláže, ktoré vás očaria. Nepísanou metropolou albánskej riviéry je mesto Saranda, no keď hľadáte niečo pokojnejšie, zablúďte na pláž Dhermi. S kamienkovou plážou, tyrkysovou vodou a nádhernými skalnatými útvarmi sa Dhermi považuje za jednu z najkrajších v Albánsku.

 

Malta, Gozo – raj pre milovníkov slnka

Ostrov v Stredozemnom mori, požehnaný ideálnym počasím, je zaliaty až 300 dní v roku slnečnými lúčmi. Nájdete tu divoké skalnaté pobrežie, no aj idylické dovolenkové rezorty, plné pohodlia a skvelých služieb. Jedným z najkrajších miest je zátoka Mgarr ix-Xini na ostrove Gozo, ktoré očarí svojím pokojom a prírodou. Krištáľovo čistá voda je ideálna na šnorchlovanie, okolití svahy lákajú na skalolezectvo. Ideálne miesto, keď hľadáte krásnu prírodu a ticho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies