Archív článkov za Marec 2019, strana 3

Otvor článok

Bruno Mars a Cardi B zverejnili videoklip k piesni Please Me

3.3 2019 08:24

BRATISLAVA - Americký spevák Bruno Mars a jeho kolegyňa Cardi B zverejnili videoklip k piesni Please Me. Dvojica, ktorá vlani spolupracovala na remixe skladby Finesse, nakrúcala novinku v reštaurácii a tiež v uliciach Los Angeles.

Otvor článok

Dvojica podozrivá z drogovej trestnej činnosti skončila v rukách polície

3.3 2019 08:29

ŽILINA - Dvaja mladí ľudia podozriví z drogovej trestnej činnosti skončili v rukách žilinskej polície. Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, žilinskí kriminalisti zadržali v uplynulých dňoch 29-ročného muža a 18-ročné dievča, ktorí mali u seba prechovávať neznámu kryštalickú látku a zelenú sušinu.

Otvor článok

Leteckí záchranári pomohli poľskému horolezcovi

3.3 2019 08:32

VYSOKÉ TATRY - Posádka leteckých záchranárov z Popradu včera letela do Vysokých Tatier, kde potreboval pomoc 36-ročný horolezec z Poľska.

Otvor článok

Opitý muž na skútri vrazil počas festivalu do davu ľudí

3.3 2019 08:51

BANSKÁ BYSTRICA – Zimný hudobný festival Donovaly fest na Donovaloch narušil v sobotu vo večerných hodinách muž na snežnom skútri, ktorý narazil do davu ľudí.

Otvor článok

Po poľskej hovädzine majú v Česku problémy aj s kuracinou

3.3 2019 08:57

PRAHA - Poľskej kuraciny z rovnakej šarže ako mäso, v ktorom veterinári zistili salmonelózu, sa doviezlo do Českej republiky celkom 4515 kilogramov. Z neho dve tony smerovali do Olomouckého kraja. V piatok (1. 3.) to uviedol hovorca českej Štátnej veterinárnej správy Petr Vorlíček. Mäso sa následne dostalo aj do škôl a reštaurácií.

Otvor článok

Sporná kampaň proti Junckerovi potrvá do 15. marca

3.3 2019 09:22

BUDAPEŠŤ - Sporná plagátová kampaň maďarskej vlády, ktorá je namierená proti predsedovi Európskej komisie Jeanovi-Claudovi Junckerovi ako údajnému podporovateľovi nezákonnej migrácie, sa skončí 15. marca. Oznámil to v sobotu štátny tajomník úradu vlády pre medzinárodnú komunikáciu Zoltán Kovács, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Otvor článok

Austrália zakázala vstup zahraničným osobám odsúdeným za domáce násilie

3.3 2019 09:24

SYDNEY - Zahraniční návštevníci, ktorí boli usvedčení z násilia voči ženám a deťom, budú mať zákaz vstupu do Austrálie. Vyhlásil to v nedeľu austrálsky minister pre imigráciu David Coleman.

Otvor článok

Friedrich sa stal piatykrát za sebou majstrom sveta

3.3 2019 09:44

WHISTLER - Nemecký pilot Francesco Friedrich sa stal piatykrát za sebou majstrom sveta v dvojboboch. Olympijský šampión zavŕšil ziskom zlata parádnu sezónu, v ktorej ako prvý bobista v histórii vyhral všetkých osem pretekov Svetového pohára.

Otvor článok

Nárok na zdravotnú starostlivosť v Británii zostane nezmenený

3.3 2019 10:32

BRATISLAVA - Občania Slovenskej republiky budú mať do konca roka 2020 nárok na zdravotnú starostlivosť v Británii podľa súčasných platných podmienok, a to bez ohľadu na formu brexitu. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR (MZ SR) Zuzana Eliášová.

Otvor článok

Johnny Depp zažaloval bývalú manželku Amber Heard

3.3 2019 10:39

BRATISLAVA - Americký herec Johnny Depp zažaloval svoju bývalú manželku Amber Heard za urážku na cti. Ako odškodné požaduje 50 miliónov dolárov (v prepočte približne 44 miliónov eur).

Otvor článok

Chov dobytka a následnú produkciu mlieka postihla personálna kríza

3.3 2019 11:18

BRATISLAVA - Chov hovädzieho dobytka a následnú produkciu mlieka na Slovensku postihla personálna kríza. Producenti surového kravského mlieka ju naplno pociťujú posledné dva roky a zdá sa, že situácia sa bude ešte zhoršovať.

Otvor článok

Hannah Montana užívala priveľa drog, tvrdí Miley Cyrus

3.3 2019 11:33

BRATISLAVA - Americká herečka a speváčka Miley Cyrus vyhlásila, že Hannah Montana, ktorú stvárňovala v seriáli s rovnakým názvom (2006 - 2011), užívala priveľa drog.

Otvor článok

Luiz Inácio Lula da Silva sa po pohrebe vnuka vrátil do väzenia

3.3 2019 11:45

RIO DE JANEIRO - Bývalý brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva sa vrátil do väzenia. Politika v sobotu dočasne prepustili, aby sa mohol zúčastniť na pohrebe sedemročného vnuka, kde opäť vyhlásil, že je nevinný a jeho odsúdenie je politicky motivované.

Otvor článok

Mali by sme mať prezidenta, ktorý sa nebude musieť učiť byť ústavným činiteľom, povedal Pellegrini

3.3 2019 12:36

BRATISLAVA - Slovensko by si v marcových voľbách malo zvoliť prezidenta, ktorý sa nebude musieť učiť byť ústavným činiteľom. Uviedol to v relácii V politike televízie TA3 premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý dodal, že naša krajina si nemôže dovoliť zvoliť metódu pokus omyl.

Otvor článok

Herečka Eva Vejmělková má narodeniny

3.3 2019 12:54

KARVINÁ/BRATISLAVA - Meno Evy Vejmělkovej sa mnohým spája najmä s legendárnou trilógiou Fontána pre Zuzanu. Pod divácky úspešný muzikál, v ktorom stvárnila česká herečka hlavnú postavu, sa podpísal režisér Dušan Rapoš. Pôvabná "Píšťalka" z filmu Ako básnikom chutí život (1987), herečka, poetka a psychologička Eva Vejmělková má v pondelok 4. marca 50 rokov.

Otvor článok

Väčšina Nemcov by nepovažovala koniec veľkej koalície za zlý

3.3 2019 13:26

BERLÍN - Nemecká veľká koalícia kresťanských a sociálnych demokratov, ktorá vládne na spolkovej úrovni, sa u väčšiny voličov neteší veľkej obľube. Až 63 percent z nich by nepovažovalo za zlé, keby sa toto spojenectvo ešte v tomto roku rozpadlo. Vyplýva to z prieskumu inštitútu Emnid pre najnovšie vydanie nedeľňajších novín Bild am Sonntag, podľa ktorého by za veľkou koalíciou smútilo len 29 percent opýtaných. Informácie priniesla agentúra DPA.

Otvor článok

Žilinskí policajti obvinili muža a mladú ženu z drogovej trestnej činnosti

3.3 2019 14:14

ŽILINA - Žilinskí kriminalisti zadržali 29-ročného muža a 18-ročné dievča, ktorí mali u seba prechovávať neznámu kryštalickú látku a zelenú sušinu. Dvojicu policajti zastavili na osobnom motorovom vozidle Škoda Octavia na účelovej komunikácii na okraji Žiliny.

Otvor článok

Raši označil Čaputovú za neznámu

3.3 2019 14:30

BRATISLAVA - Podpredseda Smeru-SD Richard Raši tvrdí, že kandidátka na prezidenta Zuzana Čaputová je neznáma a zároveň pochybuje, že by vedela od prvého dňa v prezidentskej funkcii fungovať alebo ísť na medzinárodný samit. Podpredseda Smeru-SD ju v nedeľňajšej diskusnej relácii TV Markíza Na telo prirovnal k nepopísanému kusu papiera.

Otvor článok

Nór Holund súperov prekvapil dlhým únikom

3.3 2019 15:06

SEEFELD - Nórsky bežec na lyžiach Hans Christer Holund sa stal víťazom pretekov na 50 km voľnou technikou s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v rakúskom Seefelde. Tridsaťročný rodák z Osla využil dôveru nórskych trénerov a zužitkoval to, že ho v predchádzajúcich disciplínach šetrili.

Otvor článok

Vo voľbe prezidenta podľa Radičovej pohlavie kandidáta nehrá rolu

3.3 2019 15:26

BRATISLAVA - U väčšiny populácie pohlavie kandidáta nehrá rolu. V súvislosti s voľbami prezidenta si to myslí sociologička a bývalá premiérka Iveta Radičová.

Otvor článok

Rapper Juelz Santana nastúpil do výkonu trestu

3.3 2019 15:41

BRATISLAVA - Americký rapper Juelz Santana nastúpil do výkonu 27-mesačného trestu odňatia slobody v meste Petersburg v štáte Virginia.

Otvor článok

Stovky hasičov bojujú s lesnými požiarmi

3.3 2019 16:04

CANBERRA - V austrálskom štáte Viktória bojujú s lesnými požiarmi stovky hasičov. Oblasť v piatok zasiahli blesky, ktoré spustili najrozsiahlejší požiar v štátnom parku Bunyip, východne od mesta Melbourne. Tamojší meteorológovia uviedli, že dym stúpa až do výšky 15 kilometrov. Prácu hasičom komplikuje veterné a teplé počasie.

Otvor článok

Reportáž: Vypredané Tehelné pole gólovo pokrstil Šporar! Slovan v derby zápase zdolal Trnavu

3.3 2019 23:06

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili nad hráčmi FC Spartak Trnava 2:0 v nedeľňajšom zápase 21. kola slovenskej najvyššej súťaže Fortuna ligy 2018/19. Zverenci trénera Martina Ševelu triumfovali vďaka dvom gólom slovinského kanoniera Andraža Šporara, ktorý sa presadil v 50. a 86 minúte zvnútra pokutového územia a v aktuálnej sezóne má na konte už devätnásť presných zásahov.

Otvor článok

AKTUALIZOVANÉ V štáte Alabama zabíjala séria tornád, vyžiadali si najmenej 23 obetí

4.3 2019 06:21

WASHINGTON - Najmenej 23 ľudí vrátane viacerých detí prišlo v nedeľu o život na juhovýchode amerického štátu Alabama, ktorý zasiahlo niekoľko tornád. Viac ako 40 osôb utrpelo zranenia, informovali lokálne pobočky televízií NBC a ABC.

Otvor článok

Nemecko bude bojovníkom IS zo Sýrie brať nemecký pas

4.3 2019 06:37

BERLÍN - Strany nemeckej vládnucej koalície sa dohodli na tom, že bojovníkom teroristickej organizácie Islamský štát (IS) z Nemecka bude za určitých podmienok možné odobrať občianstvo.

Otvor článok

Hokkaido nátierka

4.3 2019 07:00

BRATISLAVA - Táto nátierka má úžasnú farbu a ešte lepšiu chuť

Otvor článok

Turistov chodiacich po talianskom národnom parku v šľapkách budú pokutovať

4.3 2019 07:18

RÍM - Taliansky národný park Cinque Terre na pobreží Ligúrskeho mora zakáže nosenie šľapiek turistom pohybujúcim sa po miestnych chodníkoch, ktoré vedú v skalnatom teréne medzi jednotlivými obcami.

Otvor článok

Aj takmer tri roky po smrti Princea naňho Stevie Nicks neustále myslí

4.3 2019 07:31

BRATISLAVA - Americká speváčka Stevie Nicks sa cíti byť prepojená so zosnulým kolegom Princeom.

Otvor článok

Guaidó sa vráti do Venezuely, podnecuje k masovým demonštráciám

4.3 2019 07:54

CARACAS - Líder venezuelskej opozície Juan Guaidó vyzval svojich stúpencov, aby v pondelok zorganizovali masové demonštrácie kolidujúce s jeho príchodom.

Otvor článok

Novohradský geopark ostáva v sieti svetového dedičstva UNESCO

4.3 2019 08:14

FIĽAKOVO - Geopark Novohrad – Nógrád obhájil v hodnotení svoj titul globálneho geoparku UNESCO. Vďaka zelenej karte, ktorú získal, ostáva v globálnej sieti geoparkov pod záštitou tejto organizácie ďalšie štyri roky.

Otvor článok

V pondelok treba rátať s vetrom, bude však mimoriadne teplo

4.3 2019 08:52

BRATISLAVA - V pondelok poobede a v noci treba najmä na západnom Slovensku a v horských oblastiach rátať so silnejším vetrom.

Otvor článok

Tyrese Gibson sa vo filme predstaví ako Teddy Pendergrass

4.3 2019 09:17

BRATISLAVA - Americký herec a spevák Tyrese Gibson stvárni zosnulého interpreta Teddyho Pendergrassa.

Otvor článok

Voliči pozor, pred voľbami by ste si mali skontrolovať platnosť občianskeho preukazu

4.3 2019 09:27

BRATISLAVA - Volič, ktorý chce ísť hlasovať v prezidentských voľbách, by si mal skontrolovať platnosť občianskeho preukazu.

Otvor článok

Volko vybojoval pre Slovensko jedinú medailu: Sme ako kokosy na snehu, uviedol šéftréner našej výpravy

4.3 2019 10:14

GLASGOW - Deväťčlenná slovenská výprava obsadila v konečnej medailovej bilancii na 35. halových majstrovstvách Európy v škótskom Glasgowe zásluhou zlata šprintéra Jána Volka lichotivé 10. miesto spolu s ďalšími 4 krajinami. Najúspešnejšie bolo takisto ako pred dvoma rokmi v Belehrade 2017 Poľsko (5 - 2 - 0) pred Veľkou Britániou (4 - 6 - 2) a Španielskom (3 - 2 - 1). Slovensko sa paradoxne ocitlo pred atletickou veľmocou ako je Nemecko, ktoré ostalo bez zlatej medaily (0 - 4 - 1). Česku patrila s jedným bronzom 23. pozícia.

Otvor článok

Číňania neuvidia Bohemian Rhapsody v pôvodnej verzii, film prejde masívnou cenzúrou

4.3 2019 11:07

Film o živote lídra kapely Queen zožal celosvetový úspech, teraz sa dostáva aj do Číny. Nie však v pôvodnej verzii.

Otvor článok

Nielen fajčenie zabíja, tieto bežné činnosti škodia rovnako!

4.3 2019 12:10

Fajčenie zďaleka nie je jediným škodlivým zlozvykom, ktorý vo svojich životoch praktizujeme.