BRATISLAVA - Táto nátierka má úžasnú farbu a ešte lepšiu chuť
Potrebné suroviny: 1 menšia Hokkaido tekvica, 1 PL neochutenej Lučiny, soľ, mleté čierne korenie, kari korenie, čerstvé bylinky (tymián, oregano)

Príprava receptu: Tekvicu umyjeme, osušíme, pokrájame na štvrťky, dáme na pekáč s papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 180 stupňov upečieme domäkka (asi 30 minút). Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a oddelíme dužinu od šupky (môžete použiť aj šupku, ale nátierka nebude taká jemná). Vložíme do mixéra, prídáme zvyšné suroviny a vymixujeme na hladkú hmotu. Podávame s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: netky JH
Foto: Pixabay
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk