V pondelok treba rátať s vetrom, bude však mimoriadne teplo

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 08:52 • 2 min
V pondelok treba rátať s vetrom, bude však mimoriadne teplo

BRATISLAVA - V pondelok poobede a v noci treba najmä na západnom Slovensku a v horských oblastiach rátať so silnejším vetrom.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke. Na horách je veterno už od pondelkového rána.

 

Výstraha 1. stupňa pred vetrom platí od pondelka od 12.00 h pre Bratislavský a Trnavský kraj, od 17.00 h pre Nitriansky, Trenčiansky kraj a pre niektoré okresy Banskobystrického kraja. V okrese Poprad sa má silnejší vietor vyskytnúť od 20.00 h. Vietor môže v týchto lokalitách dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Výstraha platí do utorka (5. 3.) do 6. hodiny, pre okres Poprad do utorka do 15.00 h.

 

img

 

Veterno má byť počas pondelka, ale aj v utorok v horských oblastiach v lokalite Vysokých a Nízkych Tatier a na Orave. Ide o niektoré okresy v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. V týchto okresoch sa nad pásmom lesa miestami očakáva do stredy (6. 3.) rána výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 110 – 135 kilometrov za hodinu.

 

img

img

 

Napriek veternému počasiu má však byť veľmi teplo. Najvyššia denná teplota dosiahne 12 až 17 stupňov, na juhu západného a stredného Slovenska to môže byť až 20 stupňov. Takéto teploty nie sú pre začiatok marca typické, charakteristické sú skôr pre druhú polovicu apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies