Guaidó sa vráti do Venezuely, podnecuje k masovým demonštráciám

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 07:54 • 2 min
Guaidó sa vráti do Venezuely, podnecuje k masovým demonštráciám

CARACAS - Líder venezuelskej opozície Juan Guaidó vyzval svojich stúpencov, aby v pondelok zorganizovali masové demonštrácie kolidujúce s jeho príchodom.

slovakia

left justify in out

Guaidó sa plánuje vrátiť z rokovaní v zahraničí a pokračovať v snahách o zosadenie prezidenta Nicolása Madura. "Vidíme sa zajtra," povedal v nedeľu v noci v naživo prenášanom prejave na sociálnych sieťach. Venezuelské úrady zároveň varoval, že akýkoľvek pokus zatknúť ho "by bezpochyby znamenal jeden z posledných omylov", ktorých sa vláda dopustí. Guaidó, ktorý sa nedávno vyhlásil za prechodného prezidenta, nepovedal, kde presne sa nachádza, ani ako sa do Venezuely plánuje vrátiť.

 

img

Guaidó vo februári odcestoval do Kolumbie a odvtedy navštívil viacero krajín Latinskej Ameriky a ich lídrov. Naposledy v sobotu sa v Ekvádore stretol s tamojším prezidentom Lenínom Morenom. Guaidóa za prechodného prezidenta Venezuely uznalo už viac než 50 štátov vrátane USA.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies