Austrália zakázala vstup zahraničným osobám odsúdeným za domáce násilie

NETKY.SK • 3 Marec 2019, 09:24 • 2 min
Austrália zakázala vstup zahraničným osobám odsúdeným za domáce násilie

SYDNEY - Zahraniční návštevníci, ktorí boli usvedčení z násilia voči ženám a deťom, budú mať zákaz vstupu do Austrálie. Vyhlásil to v nedeľu austrálsky minister pre imigráciu David Coleman.

slovakia

left justify in out

Nová legislatíva, ktorá vstúpila do platnosti minulý týždeň, stavia na existujúcich zákonoch vyžadujúcich zrušenie víz osôb, ktoré boli v minulosti odsúdené na 12 mesiacov alebo na dlhšie, informuje tlačová agentúra AFP.

 

"Austrália netoleruje žiadnych páchateľov domáceho násilia," uviedol Coleman s tým, že Canberra nepožaduje nijakú minimálnu sadzbu na odsúdenie.

 

"Ak ste boli odsúdení za násilný čin voči ženám alebo deťom, nie ste v našej krajine vítaní," uviedol minister.

 

Canberra v minulosti odmietla víza americkému R&B spevákovi Chrisovi Brownovi a boxeristovi Floydovi Mayweatherovi po ich odsúdení za domáce násilie.

 

Susedný Nový Zéland predtým vyjadril frustráciu nad austrálskym zákonom o deportácii trestancov. Na jeho základe boli totiž posielaní späť odsúdení novozélandskí rodáci, hoci väčšinu svojho života strávili v Austrálii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona