Leteckí záchranári pomohli poľskému horolezcovi

NETKY.SK • 3 Marec 2019, 08:32 • 2 min
Leteckí záchranári pomohli poľskému horolezcovi

VYSOKÉ TATRY - Posádka leteckých záchranárov z Popradu včera letela do Vysokých Tatier, kde potreboval pomoc 36-ročný horolezec z Poľska.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Air Transport Europe Zuzana Hopjaková, horolezec pri výstupe na Granátovú stenu utrpel pád dlhý približne 100 metrov smerom do Velickej doliny.

 

„Po prílete k zranenému bol lekár z paluby vysadený pomocou lanovej techniky. Horolezec mal poranenú hlavu, bol však pri vedomí, so záchranármi komunikoval, ďalej utrpel zlomeninu predlaktia. Na mieste mu lekár zranenia ošetril a hornú končatinu zafixoval. Záchranársky vrtuľník sa následne vrátil späť na miesto nehody a oboch z terénu evakuoval. Počas medzipristátia preložili záchranári pacienta na palubu a smerovali na centrálny príjem do popradskej nemocnice,“ uviedla.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies