Dvojica podozrivá z drogovej trestnej činnosti skončila v rukách polície

NETKY.SK • 3 Marec 2019, 08:29 • 2 min
Dvojica podozrivá z drogovej trestnej činnosti skončila v rukách polície

ŽILINA - Dvaja mladí ľudia podozriví z drogovej trestnej činnosti skončili v rukách žilinskej polície. Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, žilinskí kriminalisti zadržali v uplynulých dňoch 29-ročného muža a 18-ročné dievča, ktorí mali u seba prechovávať neznámu kryštalickú látku a zelenú sušinu.

slovakia

left justify in out

„Dvojicu policajti zastavili na osobnom motorovom vozidle Škoda Octavia na účelovej komunikácii na okraji Žiliny. Pri prehliadke 29 ročný muž policajtom dobrovoľne vydal papierovú skladačku s bielou kryštalickou látkou. Pri prehliadke auta policajti našli a zaistili plastovú krabičku s čiernym uzáverom s obsahom bielej kryštalickej látky, plastovú striekačku s bielou kryštalickou látkou so zataveným koncom, plastové vrecko so zelenenou sušinou a tri papierové skladačky s kryštalickou látkou,“ priblížila a dodala, že zaistené látky zaslali na kriminalistickú expertízu. Podľa predbežnej expertízy bola v zaistenej kryštalickej látke zistená prítomnosť metamfetamínu a v zaistenej sušine bola potvrdená prítomnosť THC. Podrobnejšie informácie o množstve účinnej látky a jednotlivých dávkach drogy zo zaisteného materiálu bude známe až po vykonaní znaleckého skúmania.

 

obrazok


V kabelke 18- ročného dievčaťa policajti našli a zaistili dve plastové striekačky so zataveným koncom s obsahom bielej kryštalickej látky. Predbežná expertíza potvrdila v zaistenej látke prítomnosť metamfetamínu. Zo zaisteného množstva látky by bolo možné vyrobiť najmenej 38 jednotlivých dávok drogy.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline 29- ročného Róberta z okresu Žilina obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň spracoval na obvineného podnet na návrh na vzatie do väzby. Osemnásťročnú dievčinu z okresu Čadca vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Stíhaná je na slobode,“ uzavrela Balogová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies